Masum Türker: Senin Eserlerini Yaşatırken Darbe Karşıtlığımızı Sürdüreceğiz

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, merhum Başbakan Bülent Ecevit’in askeri darbelere baş kaldırdığını belirterek, “Bizler senin çocukların olarak, senin bıraktığın eserleri yaşatırken, var ederken darbelere karşıtlığımızı sürdüreceğiz.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, merhum Başbakan Bülent Ecevit’in askeri darbelere baş kaldırdığını belirterek, “Bizler senin çocukların olarak, senin bıraktığın eserleri yaşatırken, var ederken darbelere karşıtlığımızı sürdüreceğiz.” dedi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, 9. Olağan Kurultay'da seçilen parti meclisi üyeleriyle Anıtkabir'i ve Bülent Ecevit'in kabrini ziyaret etti. Ecevit'in Devlet Mezarlığı'ndaki kabrine çelenk bırakan Türker ve beraberindekiler, saygı duruşunda bulundu. Okunan Kuran-ı Kerim ve edilen duaların ardından kısa bir konuşma yapan Türker, ülkenin durumunun iyiye gitmediğinden yakındı.

Gezi Parkı olaylarına değinen Türker, Taksim’de başlayan protestoların bütün ülkeye yayıldığını belirterek, şu ifadeleri kullandı: “Ama ne yazık ki Türkiye’yi yönetenler daha iktidara gelmeden 'demokrasi bizim için araçtır' dediler. Toplumda mezhep, din ve özellikle cinsiyet ayrımcılığına başladılar. Şu an da Türk milliyetçiliği için direnen ulusal bilincini daha da oturtup, ulusal direnişte bulunanlara karşı maalesef yalnız güvenlik güçleri değil, sivil milis güvenlik güçleri dediğimiz palalı, silahlı, coplu ve sopalı insanların da özellikle Başbakan konuştukça türemeye başladığını görüyoruz.”

"DARBELERE KARŞITLIĞINI KOYMUŞ BİR LİDERİN ARKASINDA DURUYORUZ"

Türkiye'de darbelere karşıtlığını koymuş olan bir liderin arkasında olduklarını vurgulayan Türker, “Türkiye’de askeri darbelere karşı koymuş tek lidersin. Şu anda mevcut olan tüm partiler darbeler gündeme geldikçe sineye çekilmiş, hiçbiri baş kaldırmamıştı. Ama sen baş kaldırdın. Onun için bizler senin çocukların, senin bıraktığın eserleri yaşatırken, var ederken darbelere karşıtlığımızı sürdüreceğiz. Ama ne yazık ki şuan da toplumun isyanını, özgürlük mücadelesini darbe gibi gösteren bir iktidarla karşı karşıyayız. Ama biz azimliyiz, hem özgürlük direnişine katkı vereceğiz hem de ulusal bilincin yerleşmesine ve cumhuriyetimizin ilkelerine sahip çıkmayı sürdüreceğiz. Burada arkadaşlarım adına söz veriyorum, bizler DSP’liler TC’nin hem ilkelerini koruyacağız hem vatan milliyetçiliğini tanımlayan Atatürk milliyetçiliğine sahip çıkacağız hem de özgür toplum için elimizden geleni yapacağız. Bu konuda müsterih ol. İnşallah bir gün buraya gelip iktidar olduğumuzu ve gerçek demokrasiyi inşa etmeye başladığımızı duyuracağız. Ruhun şad olsun.” şeklinde konuştu.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri