Masum Türker: Cumhuriyetin Bir Fazilet Rejimidir

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Cumhuriyet'in bir fazilet rejimi olduğunu hatırlatarak, parti olarak hiçbir vatandaşı ötekileştirmeden, nefret söyleminden uzak durarak, sevgiyle siyaset yaptıklarını söyledi.Türker’in Cumhuriyetin 91. yıldönümü...

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Cumhuriyet'in bir fazilet rejimi olduğunu hatırlatarak, parti olarak hiçbir vatandaşı ötekileştirmeden, nefret söyleminden uzak durarak, sevgiyle siyaset yaptıklarını söyledi.

Türker’in Cumhuriyetin 91. yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, '"Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesine baktığımızda, Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün kendi el yazısıyla yazdığı gibi “Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran halka Türk milleti denir' ifadesiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin ayrım gözetmeksizin her bir vatandaşımız için birlik, beraberlik olduğunu vatanın bölünmez bütünlüğünü ifade ederken, bu ülkenin insanları kulluktan, vatandaşlığa yükseltilerek Cumhuriyetin bir fazilet rejimi olduğu ifade edilmiştir. Tam bağımsızlık ve özgürlük Türkiye Cumhuriyeti’nin temel ilkesidir. Bu ilkenin hedefi emperyalizme karşı Kurtuluş Savaşı’nı kazanan halkımızın, vatan topraklarında kardeşçe, özgür ve eşit yaşamasını sağlamaktır." diye kaydetti.

“BİRLİĞE, BERABERLİĞE VE ORTAK AKILA İHTİYACIMIZ VARDIR”

Türker, Cumhuriyeti kuran kadronun lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün, 'Gençliğe Hitabe'sinde Türkiye Cumhuriyeti'nin gelecekte karşılaşacağı engelleri ve tehlikeleri dile getirdiğini, gençliğin şahsında Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran halka, Cumhuriyeti sonsuza kadar muhafaza ve müdafaa görevi verdiğini belirterek, “Bugün ülkemizin içinde bulunduğu zor durumdan yine milletimizin azim ve kararlılığı ile çıkacağız. Bunun için birliğe, beraberliğe ve ortak akıla ihtiyacımız vardır.” diye devam etti.

Demokratik Sol Parti olarak hiçbir vatandaşı ötekileştirmeden, nefret söyleminden uzak durarak, sevgiyle siyaset yaptıklarını vurgulayan Türker, “Bizim ülkeyi yönettiğimiz dönemler, ülkenin zor koşullardan çıkartıldığı, terörün bittiği, yurt içinde huzurun, yurt dışında onurun olduğu dönemler olmuştur. Cumhuriyetin kazanımlarına yeni çağdaş kazanımların katıldığı, Türkiye’nin Avrupa Birliğine saygın bir üye olmak için davet edildiği bir dönem olmuştur.” diye ifade etti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri