Masum Türker: Balyoz Davası Dışarıdan Verilmiş Bir Senaryodur

DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Balyoz Davası maalesef bir darbe olmadan 'darbe yapacaksınız' davası ile gündeme getirilmiş bir davadır.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Balyoz Davası maalesef bir darbe olmadan 'darbe yapacaksınız' davası ile gündeme getirilmiş bir davadır." dedi.

Tarım Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş, DSP Genel Başkanı Masum Türker’i makamında ziyaret etti. Balyoz Darbe Planı Davası'nı değerlendiren Masum Türker, Balyoz Davası'nı Türkiye’nin düzenini değiştirmek amaçlı dışarıdan verilmiş bir senaryo olarak düşündüklerini savundu. "Aslında bu senaryo 57. hükümete karşı hazırlanmıştır. Uygulanmadığı için bir askeri tatbikat aracı olarak seminerlerde görüşüldü. Bu konu da verilmiş cezaların fazlaca ağır olduğunu düşünüyoruz. Darbe yapmadan bu kadar hüküm veriliyorsa sivil darbe yapanlara neden hüküm verilmediğini sorgulamamız gerekir." yorumunu yaptı.

"SEÇİM BARAJININ KALDIRILMASI GEREKİR"

Bir gazetecinin "Seçim barajının düşürülmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine Türker, "Seçim barajının kaldırılması gerekiyor. Türkiye’de her düşüncenin parlamentoda temsil edilmesine imkan verilmelidir. Başbakan yüzde 3 ile daraltılmış bölge veya daraltılmış bölge sistemini önerdi. Daraltılmış bölge olmadan bu sistemin işletilmesinde fayda var. Daraltılmış bölgenin Türkiye’de işleyebilmesi için siyaset yapan ve seçimlere girme hakkı elde eden bütün partilerin iktidar partisi kadar medyada görünmesinin sağlanması gerekiyor. Aksi durumda Türkiye iki partili sisteme mahkum edilir. Bu nedenle baraj düşürülecekse 2 veya 3’e düşürülsün, daraltılmış bölge sistemine geçilmesin." karşılığını verdi.

"ANDIMIZIN KALDIRILMASI BÜYÜK BİR TALİHSİZLİKTİR"

Demokratikleşme paketiyle birlikte demokratik kazanımların yavaş yavaş kaybedildiğini öne süren Türker, şöyle devam etti: "Andımız’ın kaldırılmasını Türkiye olarak talihsizlik olarak değerlendiriyorum. Başbakan’ın grup toplantısında Andımız ile ilgili yaptığı bütün açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır. Andımız’a eklenen iki üç satır var ki bugünkü düzeni hedefleyen, siyaseti dizayn etme aracı olarak 12 Eylül dönemimde eklenmiştir. 12 Eylül döneminde eklenenleri çıkartıp 1933 yılına dönersek çok daha sağlıklı bir yol alırız. Andımız’daki Türk milleti kavramında ırkçılık yoktur. Ne yazık ki yeni yetişen gençlerimizde reddi miras bilinci oluşturulmaya çalışılıyor. Başbakan önümüzdeki günlerde kravatın da kaldırılmasını isterse şaşırmayacağız. Kravatın siyasal ret simgesi olarak da kullanılması dünya kamuoyunda Türkiye’yi geriye götürecektir."

"TÜRKİYE, BUĞDAY İTHAL EDEN ÜLKE OLDU"

Masum Türker, tarım ve hayvancılığın Türkiye’nin kalkınmasında ve geleceğinin belirlenmesinde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Türkiye ne yazık ki bugün buğday ithal eden ülke haline geldi. Türkiye’de tarım eskisi gibi önemsenmiyor ve orman alanları hızla azalıyor. Türkiye’de şuanda patates, şeker pancarı, ayçiçeği ve tütün alanıyla birlikte hayvancılıkta yeni politikalara ihtiyaç var." dedi.

Türkiye’de tarım eskisi gibi önemsenmediği ve orman alanlarının hızla azaldığını söyleyen Masum Türker, "Bu iki alandaki azalma; ilk Başbakanlık döneminde Başbakan Tayyip Erdoğan’ın AB’ye girmek isteyen hiçbir ülkenin vermediği, tarım ve bu sektördeki yapıyı oransal olarak azaltma taahhüdünden kaynaklanmaktadır. Bu taahhüt, yeni kurulan büyükşehirler aracılığıyla yüksek bir oranla gerçekleşecek hale gelmiştir. Demokratik Sol Parti olarak hem orman alanlarının arttırılması ve korunması hem de tarım ve hayvancılığa yeterli önemin verilmesi konusunda kararlı duruşumuzu sürdürüyoruz. Türkiye’de şuanda patates, şeker pancarı, ayçiçeği ve tütün alanıyla birlikte hayvancılıkta yeni politikalara ihtiyaç var." diye konuştu.

TÜRKER’E RAPOR

Tarım ve hayvancılık ile ilgili hazırlamış oldukları raporları Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Masum Türker’e veren Tarım Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş da, "Demokratik Sol Parti’nin kamu kaynaklarının yandaşlara peşkeş çekilmesine, Türkiye’de tarım ve hayvancılığın yok edilmesine, orman alanlarının rant alanı haline getirilmesine karşı olduğunu ve bu konularda göstermiş olduğu duyarlılığı biliyoruz. Yürütmüş olduğumuz sendikal mücadeleye Demokratik Sol Parti’nin de katkı sunacağına inancımız tamdır." dedi.


CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri