Masraflar arttı düğünler yüzde 15 azaldı!

Ekonomik kriz, evlilik hayalleri kuran gençleri daha tasarruflu davranmaya iterken, boşanmaların da artmasına yol açıyor. Yükselen enflasyon ve hayat pahalılığı, yuva kurmayı planlayan çiftleri maliyetleri düşürme arayışına yönlendiriyor

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ekonomik kriz ile birlikte düğün sektörünün yüzde 15 oranında azaldığının altını çizerek, “2023 yılında yaklaşık 600-610 bin çiftin evlenmesi öngörülüyordu ancak ekonomik zorluklar nedeniyle bu sayı 500 binli rakamlara gerileyerek yüzde 15’e yakın azaldı. Oysaki düğün sektörü 230 kalemi ilgilendiren bir sektör” dedi.

GENÇLER, EVLENMEYE KORKUYOR

Zorlaşan ekonomik koşullar vatandaşı zorlamaya devam ederken, birçok konuda adım atmalarını da engelliyor. Artan maliyetler nedeniyle yeni bir yuva kurmak isteyen gençler adım atmazken, düğün sektöründe çalışan firmalar ise azalan işleri sebebiyle zorlanıyor.

DÜĞÜN SEKTÖRÜ ÇOK GENİŞ BİR ALAN

Sektör temsilcileri bazı düzenlemelerin gerekli olduğuna dikkat çekerken, düğün sektörü içerisinde bulunan birçok sektörün de bu daralmadan etkilendiği belirtildi. Sektör temsilcileri, yeni evlenecek çiftler ev kurma sürecinde mobilya, beyaz eşya, ev tekstili sektörleri ve düğün süreci boyunca çiçekçiler, kuaförler gibi sektörlerin bu daralan sektörden nasibini aldığını ifade etti.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri