Marsiad Başkanı Odabaş: Baskılardan Dernek Tabelasını İndirmek Zorunda Kaldık

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan Marmara Sanayici ve İşadamları Derneği (MARSİAD) Başkanı Bahri Odabaş, "Baskılar nedeniyle il merkezindeki dernek tabelasını indirerek, başka yere taşımak zorunda kaldık. Maalesef çok büyük ümitle destek...

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan Marmara Sanayici ve İşadamları Derneği (MARSİAD) Başkanı Bahri Odabaş, "Baskılar nedeniyle il merkezindeki dernek tabelasını indirerek, başka yere taşımak zorunda kaldık. Maalesef çok büyük ümitle destek verdiğimiz, adeta sivil toplum olarak ipten indirmeye çalıştığımız AK Parti yöneticileri tarafından bütün projelerimiz engellenmiştir." dedi.

Odabaş, baskılar nedeniyle tabelayı kirada bulundukları yerden, mülkiyeti şahsına ait olan fabrikaya taşıdığını belirterek, "İnşallah biz bu haksız davranışın, bu siyasi rantın, kişisel hesapların bertaraf edilmesine vesile olacağız." diye konuştu.

MARSİAD'a destek veren DSP Kocaeli İl Başkanı Hayati Özzeren de "Siyasi iktidarın baskıcı ve yıldırma politikasının bir örneğini MARSİAD'da yaşadık. Cumhur sürünürken, cumhurun reisinin milyar dolarlık, konutlarda saraylarda oturmasını da içimize sindiremiyoruz." diyerek tepkisini ortaya koydu.

İzmit'te bulunan MARSİAD, baskılar nedeniyle kent merkezindeki tabelasını indirerek başka yere taşımak zorunda kaldı. Dernek Genel Başkanı Bahri Odabaş, tabelayı indirmeden önce gazetecilere açıklama yaptı. MARSİAD olarak, kuruldukları 2002 yılından itibaren çok önemli projeler geliştirdiklerini hatırlatan Odabaş, şunları ifade etti: "Ama maalesef çok büyük ümitle destek verdiğimiz, adeta sivil toplum olarak ipten indirmeye çalıştığımız AK Parti yöneticileri tarafından bütün projelerimiz engellenmiştir. Bunun iki nedeni vardır. Birincisi, bizden kendilerine haksız bir rant çıkmayışı, ikincisi de yanlışlarını mertçe eleştirmemiz olmuştur. Bu iki nedenden dolayı özellikle kentimizde, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Fikri Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek ve başbakanımız ve eski başbakanımız şimdiki cumhurbaşkanımıza derdimizi, sıkıntımızı anlatamadık. Bırakın projelerimizin önünü açmayı, dinlemediler. Oysaki biz milyonlarca insanımıza iş imkanı sağlayacak, ekonomik refah ve mutluluk sağlayacak projeler ürettik. Bu projelerden bir tanesini hayata geçirebildik. O da 'Fındık dünyası' projemiz. 50 yıldan beri hayata küsen fındık üreticisi, bu yıl, bu proje sayesinde yüzü gülmüş. Milyonlarca fındık üreticisi 3 liraya satamadığı fındığı 14 liraya satarak tarihinin talihini yakalamıştır. Bunun dışındaki projelerimiz hem kentimiz hem ülkemiz için milyonlarca istihdam sağlayacak projelerdir. Sadece bir bakanın, sadece büyükşehir belediye başkanının, sadece başbakanın iki dudağının arasından çıkacak bir evet sözü 12 yıldan beri verilmemiştir. Bu nedenlerden dolayı bizim artık merkezlerde kiralık yerlerde zaman ve para harcamaya lüksümüz kalmamıştır."

"DEVLET SARAYLAR, KÖŞKLER YAPARKEN..."

"Devlet saraylar, köşkler yaparken, biz iş adamları olarak vergimizi ödeyebilecek, kiramızı ödeyebilecek, giderlerimizi de karşılayabilecek bir konumdan da mahrum edilmiş durumdayız." diyen Odabaş, buna tepki amacıyla kiralık yerlerini, kendi mülkü olan fabrikasına taşıyarak mücadeleyi burada sürdürmeye devam edeceklerini kaydetti. Odabaş, "Tarihte birçok zaferler geri çekilmeyle elde edilmiştir. İnşallah biz bu haksız davranışa, bu siyasi ranta, kişisel hesapların bertaraf edilmesine vesile olacağız. Biz medenice tepkimizi göstererek, kendi tabelamızı kiralık yerimizden indirip, mülkiyeti şahsımıza ait fabrikamıza taşıyoruz." şeklinde konuştu.

"120 BİN LİRA CEZA KESTİLER"

Odabaş, 100 üyeleri bulunduğunu, her türlü baskıyı gördüklerini ifade etti. Odabaş, şöyle devam etti: "Benim bir şirketime 120 bin TL ceza yazıldı. Ceza yazıldığı için beni susturmak amacıyla yazıldığı için o şirketi kapatmak zorunda kaldım. Başka şirketlerle faaliyetime devam etmek zorundayım. Bana bu cezalar yazılırsa üyelerime neler yapılmıyor. Zamanla onları da tek tek belgeleriyle açıklayacağım." Odabaş, muhalefete de tepki göstererek, "Bu açıklamaya ben AK Parti il başkanı dahil bütün muhalefet partilerinin il başkanlarını bizzat davet ettim. Sadece DSP il başkanı geldi. Bu problem, AK Parti iktidar problemi değil, aynı zamanda muhalefetin de problemi. Muhalefeti de protesto ediyorum. Bu anlayışla çok daha muhalefette kalacaklar." diye konuştu.

DSP İL BAŞKANI: SİYASİ İKTİDARIN BASKICI POLİTİKASININ BİR ÖRNEĞİ

DSP Kocaeli İl Başkanı Hayati Özzeren de yaşananlara tepki gösterdi. Özzeren, "Siyasi iktidarın baskıcı ve yıldırma politikasının bir örneğini MARSİAD'da yaşadık. Ama başkanımın dediği gibi muhalefet de ne yazık ki bu duruşu sergileyemiyor. Bizler bu onurlu duruşu saygıyla selamlıyoruz. Cumhur sürünürken, cumhurun reisinin milyar dolarlık konutlarda, saraylarda oturmasını da içimize sindiremiyoruz. Bu nedenle halkımızı duyarlılığa davet ediyorum." dedi.

ENGELLENEN PROJELERİ TABELAYLA DUYURDU

Odabaş, dernek tabelasını indirmeden önce, iş hanı önüne pankart asarak, hayata geçiremedikleri projeleri duyurdu. Pankartta ayrıca, "10 yıldan beri milyonlarca insanımıza iş imkanı sağlayacak projelerimizin engellenmemesi için sayın başbakana ulaşamıyorum." ifadesi yer aldı. Açıklamanın ardından dernek yöneticileri, bir iş hanının 4. katında bulunan dernek tabelasını iple aşağı indirdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri