Marmaris'te Bir Gecede Metrekareye 244 Kg. Yağış Düştü

Muğla ve ilçelerinde etkili olan sağanak sebebiyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Dün akşam başlayan yağmurlarda Marmaris'te metrekareye 244, Bodrum'a 65 kg. yağış düştü.Marmaris'te yaklaşık 2 saat süren sağanak dolayısıyla Cumhuriyet,...

Muğla ve ilçelerinde etkili olan sağanak sebebiyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Dün akşam başlayan yağmurlarda Marmaris'te metrekareye 244, Bodrum'a 65 kg. yağış düştü.

Marmaris'te yaklaşık 2 saat süren sağanak dolayısıyla Cumhuriyet, Atatürk, Yunus Nadi ve Yeni Datça Yolu caddelerinde su birikintileri oluştu, rögarlar taştı, çok sayıda araba yolda kaldı. Armutalan Mahallesi'ndeki yağmur sularının toplanarak denize ulaştığı Ketenci Deresi'nin taşması sonucu ise bazı ev ve işyerlerinde su baskınları meydana geldi. Esnaf, dükkânlarına dolan yağmur suları ve çamurları temizlemek için uzun süre uğraştı. Marmaris Belediyesi ekipleri de tıkanan kanalları açmaya çalıştı, işyerlerine dolan suların tahliye edilmesinde vatandaşlara yardımcı oldu. Ekipler, caddeleri kaplayan çamur tabakasını temizlemeye uğraştı. Trafikte zaman zaman aksamalar yaşanırken maddi hasarlı kazalar meydana geldi. Sağanak sırasında iki trafoda çıkan yangın söndürüldü. Bölgedeki seralar da zarar görürken Marmaris-Muğla, Marmaris-Datça ve Marmaris-Turunç karayollarına düşen kaya parçaları ulaşımı aksattı.

Bodrum ilçesinde de gece geç saatlerde başlayan sağanak, birçok mahallede su taşkınlarına sebep oldu. Metrekareye 65,4 kg. yağış düşen ilçede Konacık, Bitez, Ortaket ve Turgutreis mahallelerinde birçok sokak ve cadde dereye döndü. Bazı bölgelerde elektrik kesintileri yaşandı. Dereye dönen sokaklar, belediye işçileri tarafından temizlenmeye çalışıldı. Yaklaşık bir saat süren yağmurda, Azmakbaşı'nda bulunan Dere Sokak tamamen suyla doldu. Vatandaşlar, sokaklarda karşıdan karşıya geçmekte zorlandı. Birçok rögar kapağı yerinden çıktı. Altyapı eksikliğine dikkat çeken vatandaşlar, göle dönen sokaklardan eve yüzerek mi gideceklerini sordu.

Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre 20.00 ile 08.00 saatleri arasında Ula'ya 70 kg., Menteşe'ye 45 kg., Datça'ya 42 kg., Köyceğiz'e 33 kg., Milas'a 30 kg., Kavaklıdere'ye 15 kg. ve Fethiye'ye 2,6 kg. yağış düştü. Muğla'da sağanağın aralıklarla devam edeceği bildirildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri