Marmaray ile 10 yılda taşınan yolcu sayısı bir milyara ulaştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Marmaray ile 10 yılda taşınan yolcu sayısının bir milyara ulaştığını belirterek, "2023 yılında Marmaray ile yaklaşık 203 milyon yolcu taşınması hedefleniyor." ifadesini kullandı.

Uraloğlu, yazılı açıklamasında, İstanbul Boğazı'nın altına inşa edilen ve 2013'te açılışı yapılan Marmaray'ın, sadece kullanan yolcu sayısıyla değil, yük taşımacılığında da tarihe geçtiğini bildirdi.

Marmaray'ın 60,46 metre derinliğiyle raylı sistemler tarafından kullanılan dünyanın en derin batırma tüp tüneline sahip olduğuna dikkati çeken Uraloğlu, ilk etapta 5 istasyonla seferlere başlayan Marmaray'ın, bugün 76,6 kilometre uzunluğunda 43 istasyonla vatandaşlara hizmet verdiğini ifade etti.

Uraloğlu, günlük 287 sefer ve 877 bin 72 yolcu kapasitesi olan Marmaray'ın, tren işletmeciliğinde 34 adet 10 vagonlu, 20 adet 5 vagonlu olmak üzere toplam 54 tren setinde toplam 440 vagonluk araç filosu bulunduğunu belirterek, "Gebze-Halkalı güzergahındaki seyahat süresini 108 dakikaya düşüren Marmaray'da 10 yılda taşınan yolcu sayısı bir milyara ulaştı. Marmaray, 10 yılda 64 ülkeden oluşan 745 milyonluk Avrupa kıtasından daha fazla yolcu taşıdı. Bu bir yatırım ve işletme başarısıdır. 2023 yılında Marmaray ile yaklaşık 203 milyon yolcu taşınması hedefleniyor." bilgisini verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri