Marmara Hamsisi Karadeniz Hamsisine Fiyat Farkı Attı

Marmara Denizi hamsisi Karadeniz’in hamsisine fiyat konusunda fark attı. Bandırmalılar pahalı fiyatına rağmen Marmara hamsisinden vazgeçmiyor. Balıkesir’in Bandırma ilçesindeki balıkçı tezgahlarında, aralarında 2 misli fiyat farkı bulunan...

Marmara Denizi hamsisi Karadeniz’in hamsisine fiyat konusunda fark attı. Bandırmalılar pahalı fiyatına rağmen Marmara hamsisinden vazgeçmiyor. Balıkesir’in Bandırma ilçesindeki balıkçı tezgahlarında, aralarında 2 misli fiyat farkı bulunan hamsi çeşitlerini gören vatandaşlar şaşırıyor.

Balık mevsiminin yaşandığı şu günlerde, havanın yağışlı ve sisli olması balık fiyatlarını etkiledi. Bandırma Balık Hali’ndeki balık tezgahlarında Karadeniz hamsinin fiyatı 7 TL iken, Marmara hamsinin fiyatı ise 15 TL. Tezgahlarda, aralarında 2 misli fiyat farkı olan hamsileri gören vatandaşlar şaşırdı. Rengi daha koyu olan ve ‘kara hamsi’ olarak adlandırılan Marmara hamsisi, fiyatı pahalı olmasına rağmen daha çok ilgi görürken, tadı Marmara hamsisinden daha güzel ve rengi de açık olan Karadeniz hamsisi, ucuz olmasına rağmen ilçe sakinleri tarafından fazla rağbet görmüyor.

Bandırma Balık Hali’ndeki bir satış tezgahında çalışan Metin Çokgezenler isimli balıkçı, “Havalar bozuk olduğu için fiyatlar yükseldi. Bandırma hamsisi özellikle iri olduğu için kilosu 15 TL’den satılıyor. 2 gün önce ise 7 TL’ydi. Bugünlerde Karadeniz’den de hamsi gelmeye başladı. Bu hamsinin rengi açıktır. Lezzetlidir ve ‘şeker hamsi’ diye adlandırılır. Ufak ve incedir. Kilosu 7 TL’dir ve 1 buçuk kilosunu 10 TL’den satıyoruz. Marmara hamsisi daha çok ilgi görüyor. Çünkü Marmara hamsisi daha büyük.” diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri