Marketler kapatılacak mı? Sağlık Bakanlığı'nın genelgesi gerçek mi?

İnternette dolaşan Sağlık Bakanlığı genelgesi doğru mu? Marketler kapatılacak mı? İşte cevabı..

Koronavirüs salgınından dolayı Türkiye teyakkuza geçti. Devlet tüm önlemleri almak için seferber olurken halk da kendi tedbirlerini almaya başladı. Buna rağmen bazı sahtekarlar da halkı paniğe sevketmek için harekete geçti.

Sosyal medyada dolaşan asılsız bir Sağlık Bakanlığı genelgesi ortalığı ayağa kaldırdı. Genelgede marketlerin haftada 3 gün açık kalacağı yazarken, birçok sosyal kurumun da kapatılacağı deklare ediliyor. Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürülüğü başlığında yayımlanan genelgenin gerçek olmadığı çok geçmeden anlaşıldı.

SAHTE GENELGEYLE HALKI KANDIRDILAR

İnternette dolaşıma sokulan genelgenin barkod numarası sorgulatıldığında böyle bir genelgenin olmadığı ortaya çıktı. Genelgenin kim ya da kimler tarafından yayımlandığı ise henüz belirsizliğini koruyor.

Yetkililer ise vatandaşlara resmi hesaplar dışında yayımlanan genelge, bildiri, açıklama tarzı gönderilere inanmamaları yönünde uyarı yaptı. 

Not: Eğer böyle bir belge görürseniz kaysis.gov.tr adresine girdiğinizde belgenin sağ üst köşesindeki barkodun üstündeki kodu sorgulatın. Böylelikle elinizdeki belgenin gerçek olup olmadığı ortaya çıkacaktır.

 

İŞTE SAĞLIK BAKANLIĞI ADINA DÜZENLENEN SAHTE GENELGE


Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri