'Marka Olmak İsteyen İşveren Taşeron İşçiliği Terketmeye Başladı'

Hak İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, Türkiye’deki iş hayatının en büyük sıkıntısının taşeron işçilik olduğunu belirterek, “Taşeron işçi çalıştıran firma kısa vadede kar eder gibi görünür ama uzun v.

Hak İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, Türkiye’deki iş hayatının en büyük sıkıntısının taşeron işçilik olduğunu belirterek, “Taşeron işçi çalıştıran firma kısa vadede kar eder gibi görünür ama uzun vadede büyük sıkıntıya girer. Marka olmak isteyen işverenler taşeron işçiliğin kendilerinin en büyük ayak bağı olduğunu anladı ve terk etmeye başladı” dedi.

3 günlük Kayseri ziyareti öncesi basın toplantısı yaparak iş hayatındaki sıkıntıları ve gündemi değerlendiren Gül, bugün iş hayatının en büyük sıkıntısının taşeron işçilik olduğunu söyledi. Modern kölelik olarak nitelediği taşeron işçiliğin giderek yayılmasının ülkenin geleceği açısından en büyük sıkıntı olduğunu belirten Gül, “Marka olmak isteyen kaliteli üretim yapmak isteyen firmalar taşeron işçiliğin zararını görmeye ve yavaş yavaş bunu terk etmeye başladı ama diğer taraftan birçok firma taşeron işçiliğe devam ediyor. İş barışını ve sosyal barışı engelleyen taşeron işçilik kalkmadan barış olmaz. Kayseri ve ülke genelindeki taşeron işçilikleri önlemek adına sendika olarak çaba sarf etmeye devam edeceğiz. Bir firma büyürken aynı oranda çalışanları da refaha ermezse o zaman sosyal sıkıntılar başlar. Taşeron işçilik iş hayatındaki barışı ve huzuru tehdit ediyor” dedi.

-BAHAR DEĞİL BATININ TOPLUM MÜHENDİSLİĞİ PROJESİYMİŞ

Hak İş ‘in ve Çelik İş’in sadece toplu sözleşme görüşmeleri yapan kurumlar olmadığını hatırlatan Gül, bu kurumların Türkiye’deki ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden sosyal sorumluluk alan kurumlar olduklarını kaydetti. Gül, “Hak İş ve Çelik İş’in dünya siyasetinde etkin rol oynaması için üye sayısını mutlaka arttırmalıyız. İLO’da güçlü bir Çelik İş için en az 50- 100 bin arasında üye sayısını yakalamalıyız. Her bakımdan güçlü bir Hak İş ve Çelik İş Doğu Türkistan, Suriye ve Mısır gibi ülkeler başka olmak üzere dünyada nerede bir zulüm olursa karşısında duran ve bunların önlenmesi için rol oynayan bir duruma gelir. Libya’da devlet başkanını taşla öldürtenler Suriye’deki caniye ses çıkarmıyorlar. Anlaşıldı ki Arap Baharı meğer batının toplum mühendisliği projesiymiş. Mısır’da seçilmiş bir cumhurbaşkanı 1 günde darbeyle alaşağı edildi. Batıdan ses yok. Mısırdaki darbe ve faşizmi kınıyoruz. Dünyadaki zulme dur demek ve dünya siyasetinde etkin rol oynayabilmek için Hak İş’in üye sayısının en az 1 milyon olması gerektiğini söylüyorum. Şunu da iddia ediyorum güçlü Hak İş ve Çelik İş sadece ülke siyasetinde değil dünya siyasetinde etkin rol olacaktır” diye konuştu.

Çelik İş Sendikası Şube binasında yapılan basın toplantısına Çelik İş Genel Sekreteri Yunus Değirmenci, Genel Mali Sekreter Bayram Altun, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Muharrem Şahin ve Genel Eğitim Sekreteri Recep Akyel, Çelik İş Kayseri Şube Başkanı Celalettin Korkmazyürek, Hizmet İş Kayseri Şube Başkanı Halil Özdemir ile çok sayıda sendika üyesi kaltıldı.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri