Marifet Ö.Ali’den, iltifat Konya’dan

Konya Şekersporun genç oyuncusu Ömer Ali Şahiner Nijeryada yapılan 17 Yaş Dünya Kupası maçlarında milli forma ile aldığı başarılı sonuçlar sonrasında Konya Amatör Spor Kulüpleri ve TSYD Konya Şubesi tarafından ödüllendirildi.

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyon binasında yapılan törene Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Baykan, TSYD Konya Şube Başkanı Recep Çınar, Konya Şekerspor Kulüp Başkanı Yavuz Erence, Futbol Şube Sorumlusu Fatih Hıdıroğlu  Basın Sözcüsü Necati Batı, TSYD Konya Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Orhan Berk, Zafer Varol, Sabit Horasan, Ahmet Eser, ASKF Başkan vekili Remzi Ay ve futbolcu Ömer Ali Şahiner katıldı.

Törende konuşan TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve Konya ASKF Genel Başkanı Mehmet Baykan U 17 Milli Takımında forma giyen Konyalı sporcu Ömer Ali’yi gösterdiği başarıdan dolayı kutladı ve daha yolun başında olduğunu söyledi. Baykan, “ Nijerya’da yapılan dünya şampiyonasında milli formayı başarılı bir şeklide taşıyan Ömer Ali kardeşimizin bu başarısını Konya TSYD Şube Başkanı Recep Çınar’ın da önerisi ile karınca kararınca ödüllendirmeyi düşündük. Bu başarısını devam ettirmesini diliyoruz. Kendisini ümit milli ve A milli takım forması altında da görmek istiyoruz. Bu başarıda emeği geçen Şekerspor camiasına ve kendisini futbola kazandıran Karabağ Gençlerbirliği antrenörü Niyazi Yıldırım’a da teşekkür ediyorum. Genç kardeşimize henüz yolun başında olduğunu da söylemek istiyorum. Şekerspor’un ise son yıllarda alt yapıda gösterdiği başarılarının devam etmesini ve Konya’dan çıkan Ömer Ali’lerin çoğalmasını istiyoruz” diye konuştu.
Türkiye Spor Yazarları Derneği Konya Şube Başkanı Recep Çınar ise uzun yıllardan sonra bir Konyalıyı milli forma altında görmenin gururunu yaşadıklarını ifade etti. Çınar,  “Konya’nın yetiştirdiği önemli değerlerden biri olan Ünal Karaman’ın ardından bir Konyalı sporcuyu milli forma ile izlemek bizleri gururlandırdı. Televizyonlarda izlerken Wembley’de ki Ünal Karaman heyecanını yaşatmasa da genç kardeşimizi orada mücadele ederken izlemek bizleri gururlandırdı. Kendisini kutluyorum. Ancak henüz yolun başında. Önünde uzun ve zor bir yol var. Bu yolda şımarmadan ayakları yere basarak daha başarılı olması en büyük dileğimiz” dedi.
Genç oyuncu Ömer Ali ise kesinlikle şımarmayacağını  iki sene öncesi Ömer Ali nasılsa bundan sonra da öyle olacağını ifade etti. ““Kesinlikle şımarmayacağım ve tüm gücümle ümit milli, A milli takım formalarını giymek için çaba sarf edeceğim. Bana destek veren herkese, aileme ve futbolla tanışmama vesile olan hocam Niyazi Yıldırım’a  teşekkür ederim. Futbol benim için bir tutku, bu tutkuyu en üst seviyeye çıkarmak ve başarılı olmak için elimden gelen her şeyi yapacağım” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri