Mardinli Gazeteciler, Şehre Atanan İl Jandarma Komutanını Ziyaret Etti

Mardin Gazeteciler Derneği başkan ve üyeleri, İl Jandarma Alay Komutanlığı'na atanan Albay Alaaddin Karsavuran’ı makamında ziyaret etti. Gazeteciler, yeni jandarma komutanına yeni görevinde başarılar diledi.Bartın İl Jandarma Komutanlığı'ndan...

Mardin Gazeteciler Derneği başkan ve üyeleri, İl Jandarma Alay Komutanlığı'na atanan Albay Alaaddin Karsavuran’ı makamında ziyaret etti. Gazeteciler, yeni jandarma komutanına yeni görevinde başarılar diledi.

Bartın İl Jandarma Komutanlığı'ndan Mardin İl Jandarma Komutanlığı görevine atanan Albay Alaaddin Karsavuran, Mardin Gazeteciler Derneği başkan ve üyelerinin nezaket ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vatandaşın mal ve can güvenliğini sağlamak, vatandaşın yaşamsal alanlarını kolaylaştırmak için hizmet ettiklerini belirten Albay Alaaddin Karsavuran, "Vatandaşların sorununu sorunumuz, üzüntüsünü üzüntümüz olarak görüyoruz." dedi.

Mardin’de, 1999 yılında Tugay Komutanlığı emrinde görev yaptığını ifade eden Karsavuran, ”Siirt, Batman ve Şanlıurfa’da görev yaptım. Bölgede dostlarımız arkadaşlarımız var. Bölgenin hassasiyetlerini biliyorum. Vatandaşlarımızla kaynaşmak ve karşılaşılan güvenlik sorunlarını ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Basın mensuplarına kapılarımız her zaman açık olacak. Doğru habercilik konusunda bize düşen görev ve sorumluluğu yerine getireceğiz.” dedi.

Bartın ilinden ayrılırken, Bartın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gündör Yavuzaslan’ın kendisine hediye ettiği sırma tel işleme Trük bayrağını odasına astığını belirten Albay Karsavuran, bölgede barış ve huzurun sağlanmasında basına büyük görevler düştüğünü sözlerine ekledi.

Mardin Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Çelik ise il jandarma komutanına 'hoş geldin' ziyaretinde bulunduklarını belirterek, haberlerin bölgedeki barış sürecine zarar vermemesi ve fısıltı gazetelerinin önüne geçilmesi için yetkililerin gazetecilerle iletişimlerini kesmemesi gerektiğine dikkat çekerek, ”Bizim yönetici, idareci ve güvenlik birim amir ve sorumlularından istediğimiz, telefonlarımıza cevap vermeleridir. Karşılıklı sağlam iletişim kurabilirsek, fısıltı gazetelerin ve aslı olmayan haberlerin önüne geçmiş oluruz. Sosyal medya kullanıcıları hızlı bir şekilde haberleri ve olayları paylaşıyorlar. Biz de bunları soruşturup haberleştirmek durumundayız. Bu anlamda ilgili ve yetkililere ulaşmak ve doğru haberi okuyucularımıza sunmak istiyoruz.” şeklinde konuştu. Gazeteciler, samimi bir ortamda bir saat kadar jandarma komutanı ile görüştükten sonra komutanlık binasından ayrıldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri