Mardin Belediyesi Kobani'ye Sahip Çıkma Çağrısı Yaptı

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları, Belediye Meclis üyeleri ve emekçileri, Kobanî saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada IŞİD saldırıları kınanırken, Abdullah Öcalan'ın başlatmış olduğu çözüm sürecine...

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları, Belediye Meclis üyeleri ve emekçileri, Kobanî saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada IŞİD saldırıları kınanırken, Abdullah Öcalan'ın başlatmış olduğu çözüm sürecine aykırı bir politikanın yaratacağı yıkımın altında AKP hükumetinin kalacağına vurgu yapıldı. Açıklamada, "Halkımızı oynanan bu kirli savaşı boşa çıkarmak için Kobani'de ki bu anlamlı ve onurlu direnişe sahip çıkmaya çağırıyoruz" çağrısı yapıldı.

Mezopotamya coğrafyasında yaşanan vahşete dikkat çekilen açıklamada Kürt halkının yanı sıra diğer halklara yönelik yapılan saldırıların kabul edilemez olduğu belirtildi. Açıklamada Mezopotamya ve Ortadoğu tarihinde sürekli halklara yönelik saldırıların yaşandığına vurgu yapılarak şimdi de İslamiyet'in adının kullanılarak tüm bölge halklarını ayrıştırıp, düşmanlaştırmaya yönelik bir yenisinin eklendiği ifade edildi.

"IŞİD HALKLARIN NAMUSUNU, CANINI VE DEĞERLERİNİ TALAN ETMEKTE"

IŞİD terör örgütünün Ortadoğu'yu şekillendirmek isteyen uluslararası güçlerin taşeronu olarak halkların namusunu, canını ve değerlerini talan etmekte olduğuna vurgu yapılan açıklamada, "Dün olduğu gibi bugün de ezilen halklarla birlikte Ortadoğu coğrafyasına dayatılan sistemlere alternatif bir sistem üreten Kürtlere büyük bir saldırı yapılmaktadır. IŞİD'in etnik, dini, tekçi ve mezhepçi yaklaşımlarının sebep olduğu katliamların karşısında bütün halkların kendi inancı ve kimliğiyle, yaşamın her alanında var olabildiği Rojava modelini hedef alması tesadüf değildir. Kobanî halkının IŞİD'e karşı giriştiği mücadele başta Kürt halkı olmak üzere tüm Ortadoğu halklarının özgür, adil ve eşit kardeşlik temelinde bir arada yaşamaları için anlamlıdır Bu temelde tüm halkların bu anlamlı direnişe destek vermeleri gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada Abdullah Öcalan'ın başlatmış olduğu çözüm sürecine dikkat çekilirken çözüm sürecinin ruhuna aykırı bir politikanın yaratacağı yıkımın altında AKP hükumetinin kalacağı hatırlatması yapıldı. AKP hükumetinin bunun farkında olması gerektiğine vurgu yapılan açıklamada son olarak, "Halkımızı oynanan bu kirli savaşı boşa çıkarmak için Kobani'de ki bu anlamlı ve onurlu direnişe sahip çıkmaya çağırıyoruz" çağrısı yapıldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri