Maratona iyi başladık

Gelişim önünde alınan galibiyeti değerlendiren Kalyoncu, savunmanın önemine dikkat çekerek, “Etkili savunma yaparak ikinci yarıda rakibe 20 dakikada 21 sayı şansı tanıdık ve farklı galip geldik” dedi
Türkiye Erkekler Basketbol İkinci Ligi B Grubu’nda mücadele eden temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi’nde lige güzel bir başlangıç yapmanın sevinci yaşanıyor. İTÜ deplasmanından sonra ilk iç saha maçında Gelişim Koleji’ni mağlup eden Sarı-mavili ekipte Baş antrenör Ayhan Kalyoncu, Gelişim maçı sonrasında yaptığı açıklamada gün geçtikçe daha iyi seviyeye gelmeye başladıklarını söyledi. Yeni bir takım olduklarını bu nedenle ilk haftalarda uyum sorununun da etkisiyle sıkıntı yaşadıklarına dikkat çeken Kalyoncu; “Zor geçecek lig maratonuna iyi bir başlangıç yaptık. Oyuncularıma savunma yapmanın öneminden bahsediyoruz. Beko Basketbol Ligi’ne çıkmanın yolu sayı atmaktan çok müdafaadan geçmekte. Biz sayı yemediğimiz sürece sorun yaşamayız. Çünkü hücumda oyuncularıma güveniyorum. Gelişim Koleji maçında savunma yapmanın önemini gördük. İkinci yarıda yaptığımız etkili sayıyla maçı farklı kazandık. İkinci devre rakibe 20 dakikada 21 sayı şansı tanıdık.  Takımda taşlar yavaş yavaş yerine oturuyor. Sadece yeni transferlerin adaptasyon anlamında eksikleri var. Fırat’a bu noktada biraz daha zaman tanımalıyız. Onat günden güne daha iyi seviyeye geliyor. Cihan da bizle yeni yeni antrenmanlara çıkmaya başladı. Bu takım zamanla çok daha iyi seviyeye gelecek. Bu noktada ekibime güveniyorum” dedi.
Taraftarlara da teşekkür eden ve Konya spor kamuoyundan daha fazla destek isteyen Kalyoncu, “İlk iç saha maçımızda bizi yalnız bırakmayan taraftarlara teşekkür ediyoruz. Destek memnunuz ama bu yeterli değil. Selçuk Üniversitesi’nin coşkulu taraftar grubuna bu sezon her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olacak. Gerekli taraftar desteğini arkamıza alırsak buraya gelen tüm ekipleri yeneriz” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri