Mar Filmine 3 ödül birden

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğünün desteğiyle Konya ve Karamanda çekilen, Caner Erzincanın yönetmenliğini yaptığı Mar adlı uzun metrajlı film, 2. Uluslararası Malatya Film Festivalinden 3 ödül b

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü’nün desteğiyle Konya ve Karaman’da çekilen, Caner Erzincan’ın yönetmenliğini yaptığı ‘Mar’ adlı uzun metrajlı film, ‘2. Uluslararası Malatya Film Festivali’nden 3 ödül birden almayı başardı.

Filmin Yönetmeni Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu Caner Erzincan törende yaptığı konuşmada, “Çektiğim ilk uzun metrajlı film olan Mar’ı 40 kişilik ekiple, oldukça zor şartlar altında 6 hafta çalışarak tamamladık. Güzel bir projeye imza attık. Aldığımız ödüllerin de bunun kanıtı olduğuna inanıyorum. Film çekimleri boyunca bize destek veren başta Selçuk Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Okudan olmak üzere tüm katkı sağlayanlara teşekkür ederim.” dedi

EN İYİ ERKEK OYUNCU

Festivalde “Ulusal Kategori En İyi Erkek Oyuncu” ödülünün sahibi, karakterdeki inandırıcılığı ve karakterin sosyolojisini yansıtmadaki başarısından dolayı ‘Mar’ filminin başrol oyuncusu Volga Sorgu oldu. Festivalde ayrıca Ali Hakan, Alper Turgut ve Serdar Akbıyık’tan oluşan Sinema Yazarları Derneği Jürisi’nin verdiği özel ödülü de “Mar” filmi aldı.

JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ DE MAR’IN

Festivalin sonunda ise festival jürisi 2 özel ödül verdi. Ulusal kategorideki uzun metrajlı filmlerinin yarıştığı elemeler sonunda sinematoğrafisi, anlatımındaki sadeliği, yarattığı karakterlerdeki samimiyet ve derinliği nedeniyle “Özel Jüri Ödülü” jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucunda ‘Mar’ filmine verildi.

Festivalde 40’a yakın ülkeden toplam 120 uzun ve kısa metrajlı film yarıştı. Festivalde ulusal kategoride uzun metrajlı, ulusal kategoride kısa ve uluslar arası kategoride olmak üzere 3 bölüm halinde filmler gösterildi ve toplam 16 dalda ödül verildi.

Konya ve Karaman’da çekimleri gerçekleştirilen ‘Mar Filmi'nde oyuncular Volga Sorgu, Begüm Kütük, Mahmut Gökgöz, Güray Kip ve Ahmet Kural rol aldı. Baba ve iki oğlunun yaşamlarının anlatıldığı film, bu üç insanın kaygıları, arayışları ve geleceğe dair planlarını konu alıyor.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri