Mansur Yavaş Oy Hedefini Açıkladı: Yüzde 51

CHP Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mansur Yavaş, CHP Ankara İl Başkanlığı'nın organize ettiği örgüt toplantısında, ilçe başkanları ve belediye başkan adaylarıyla tanıştı.

CHP Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mansur Yavaş, CHP Ankara İl Başkanlığı'nın organize ettiği örgüt toplantısında, ilçe başkanları ve belediye başkan adaylarıyla tanıştı. Yavaş yaptığı konuşmada, “Geriye dönmek yok, ileriye devam. Örgütümle iç içe çalışacağım. En az yüzde 51 ile iktidara gelme sözü veriyorum.” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Merkezi'ndeki toplantıya, Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, parti meclisi üyeleri, Ankara il yönetim kurulu üyeleri, il yönetici ve üyeleri ile belediye başkan adayları katıldı. CHP Büyükşehir Belediye başkan adayı Mansur Yavaş, Ankara'da seçimi en az yüzde 51 oyla kazanacağını iddia ederek, “Bugün 40 yıllık geçmişimi geride bırakarak, CHP adayı olmamla, geride kalan bütün tartışmalar bitecektir. Örgütle birlikte, el ele çalışarak Ankara'yı kazanacağız. Daha sonra Ankara İl Örgütüyle Ankara'yı yönetmeye ve birlikte çalışmaya devam edeceğiz. 2009’da yüzde 27 oranda oy aldık ama bu sefer size ve kendime güveniyorum. Gerçekten en az, yüzde 51 diyorum. En az yüzde 51 oy alacağız ki, inşallah bundan daha fazlasını alacağız. Bu sefer ne yaparlarsa yapsınlar oyunlarını bozacağız.” dedi.

'HER TÜRLÜ KÖTÜLÜĞÜ YAPMAYA HAZIRLAR…'

Yavaş, aday olduktan sonra tehdit ve şantaja maruz kaldığını ve hakkında karalama kampanyası yürütüldüğünü iddia ederek, “Sadece karalama yapsalar iyi ama birçok şeyi paylaşmıyorum. Şu anda kimseye faydası yok ama adaylığım söz konusu olduğundan itibaren, bir yandan çok üst düzeyde kişilerden, bir yandan üstlerine vazife olmayan kişiler bana geldiler. Tehditle, şantajlar hepsi birden başladı. Her türlü kötülüğü yapmaya hazırlar. Demek ki, korktukları bir şey var. Yakında korktukları başlarına gelecektir. Ama korkunun ecele faydası yoktur. Allah'ın izniyle bu seçimi fazlasıyla alacağız.” şeklinde konuştu.

Yavaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Stratejide arkadaşlar bize gösteriyorlar, birinci ayda sizi Melih Gökçek görmeyecek, ikincide küçümseyecek, üçüncüde kızmaya başlayacak, dördüncüde sizi takdir etmeye başlayacak. O zaman zaten siz seçimi kazanacaksınız. Ama ben görüyorum ki birinci, ikinci aşama çoktan geçilmiş, anketleri gördükçe, her türlü karalamayı yapmaya başlıyorlar. Biz kendimize güveniyoruz. Bugün, 40 yıllık geçmişimi geride bırakarak, CHP adayı olmamla, geride kalan bütün tartışmalar bitecektir. Biz, geçmişe göre siyaset yapmayacağız. Geleceğe göre, siyaset yapacağız. Türkiye’de bütün güçlerimiz birleşecek, inşallah Türkiye’de yeni bir düzen kurulacaktır. Ve geçmişin karanlık günleri geride kalacaktır.”

GÖKHAN GÜNAYDIN: İSTANBUL VE ANKARA’YI ALACAĞIZ

Programda Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın da bir konuşma yaparak, şunları söyledi: “Türkiye çok zor bir dönemden geçiyor. CHP kadroları çok büyük bir özveriyle adeta uyumadan, 30 Mart 2014’teki büyük bir başarıyı görmek için tüm örgütümüz çalışıyor ve gayret ediyorlar. 30 Mart’ta elimizdeki tüm belediyeleri muhafaza edeceğiz, bunların yanında İstanbul’u, bunun yanında Ankara’yı ve diğerlerini ilave edeceğiz. Bu kararlılık içindeyiz. Bugün bu ülkeyi yönetenler bir diktatörlük içinde, özgürlükleri gittikçe yok ediyorlar. CHP ülkenin sorunlarını çözmek için ayağa kalkmıştır. Önümüzdeki 70 günü Ankara ve Türkiye’yi adım adım dolaşarak tamamlayacağız. Böylece sadece partimize değil ülkemizde de güveni getirmiş olacağız.”

İL BAŞKANI: KOŞULLAR LEHİMİZE, HATA YAPMAMALIYIZ

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, Mansur Yavaş ismi konusunda CHP örgütünün görüş birliği içinde olduğunu belirtti. Alçın, “Partimiz kararını vermiştir. Adayını belirlemiştir. Bütün örgüt partinin bu iradesine saygı duymaktadır. Örgütümüzün çok büyük çoğunluğu, büyükşehir noktasında tespit edilen adayın doğru seçildiğinden görüş birliği vardır. İl başkanı olarak, il yönetimi olarak ilçe başkan ve yönetimleri olarak sokakta da bazı tespitleri yapmanın ve yapmış olmanın rahatlığı içinde bu cümlelerimi söylüyorum. Bugün Ankara sokaklarında ve genelinde CHP’nin en doğru adayı belirlediği ve en şanslı partinin CHP olduğu dile getirilmektedir.” diye konuştu. Seçime 2,5 ay kala CHP olarak hata yapmamaları gerektiğinin altını çizen İl Başkanı Alçın, koşulların da ‘büyük ölçüde’ CHP lehine olduğunu savundu. Alçın, “Şu anda koşullar, büyük ölçüde lehimizdedir. Hata yapmayacağız ve bu işi başaracağız. Artık Ankara il örgütü bu andan itibaren seçim koordinasyon merkezinin kararları ve yönlendirmeleri konusunda bu örgüt 30 Mart akşamında sayın Mansur Yavaş ve onun çalışma arkadaşları diğer ilçe adayları mazbatalarını alana kadar, uykuda yok, oturmak da yok.” değerlendirmesinde bulundu.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri