Manisa'da İşverenle İşçi Fuarda Buluştu

Manisa’da iş arayanlarla işverenleri buluşturarak istihdam olanağı sağlayan Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde düzenlenen 7. İstihdam ve Eğitimde Buluşma Günleri başladı. Manisa Büyükşehir Belediyesi...

Manisa’da iş arayanlarla işverenleri buluşturarak istihdam olanağı sağlayan Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde düzenlenen 7. İstihdam ve Eğitimde Buluşma Günleri başladı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi’nde 95 firmanın katıldığı fuar iki gün sürecek.

Fuar Manisa’da iş arayanlar ve öğrencileri işgücü piyasası hakkında bilgilendirmek, eğitim ve istihdam etkileşimini arttırmak, istihdam edilebilirliklerini ve istihdama girişlerini kolaylaştırmak, aktif işgücü hizmetlerinden faydalanmalarını sağlamak ve çalışma hayatında başarılı olma konusunda rehberlik yapmak, işverenleri işgücü piyasası, çalışma hayatı ve teşvikler konusunda bilgilendirmek, işgücü temininde ve ihtiyacı olan işgücünün yetiştirilmesinde yardımcı olmak amacıyla düzenlendi. Açılışta konuşan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, “Beraberce gelecek planlaması yapıyorlar. Bu gerçekten çok güzel bir fuar ve Manisa bunu başardı.” dedi. İŞKUR’un çok önemli bir atılım içerisine girdiğini belirten Vali Bektaş, “Çok yönlü faaliyeti olan ve hayatımızın her sahasında faaliyet sürdüren bir kuruluştur. Artık Türk insanı dünyaya hitap ediyor. Dünya pazarlarına, dünya fuarlarına hitap ediyor. Geleceğe gururlu bir şekilde yürüyor. İŞKUR, bu yürüyüşte önemli bir faktör. Manisa sanayisi, hızla teknoloji sınıfına girmek için gayret sarf ediyor.” diye konuştu.

‘NİTELİKLİ İŞÇİ SIKINTISI VAR’

Manisa’da işsizliğin değil, işçi bulamamanın bir sıkıntı olduğuna dikkat çeken Bektaş, “Daha doğrusu, nitelikli işçi bulamama sorunu yaşıyoruz. Niteliksiz işçi bulamama sorunu da yaşıyoruz ama bizi asıl yoran, nitelikli işçi bulamamadır. Gençlerimizi, öğrencilerimizi geleceğe hazırlamak için Milli Eğitim'e, üniversiteye ve İŞKUR’a çok önemli görevler düşüyor. Bu fuarın açılmasına katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.” dedi. Konuşmanın ardından Vali Bektaş, 2013 yılında en çok istihdam sağlayan Vestel, Keskinoğlu ve Standart Profil firmalarının yetkililerine plaket verdi. Daha sonra diğer protokol üyeleriyle birlikte açılış kurdelesini keserek stantları gezdi.

En son 2012 yılında düzenlenen fuarda 75 firma stant açarken 26 bin kişi tarafından ziyaret edildi. 6 bin 900 iş başvurusu alınmış ve 858 kişi işe yerleşmişti. Bu yıl ise 15 kamu kurumu olmak üzere toplam 95 firma stant açtı. Açılışa Vali Bektaş, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya ve Manisa İl Müdürü Yüksel Uçar, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Coşkun, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, daire müdürleri, firma yetkilileri ve öğrenciler katıldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri