Manisa Büyükşehir Belediyesi Maden Şehitleri İçin Anıt Yaptıracak

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Soma ilçesinde maden şehitlerinin yattığı mezarlıkta anıt yaptıracak. Anıtta, söz konusu faciada şehit olan 301 madencinin ismi yer alacak.Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene'yi ziyaret eden Büyükşehir Belediyesi...

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Soma ilçesinde maden şehitlerinin yattığı mezarlıkta anıt yaptıracak. Anıtta, söz konusu faciada şehit olan 301 madencinin ismi yer alacak.

Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene'yi ziyaret eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, faciadan sonra toplu defnedilen 39 madenci ve önceki olaylarda yaşamını kaybeden 86 madencinin mezarlarının yaptırılacağını, ayrıca bir anıtta da 301 madencinin isminin yer alacağını kaydetti. Memiş, "Maden şehitlerimizin mezarlığının olduğu bölgede bir anıt projemiz var. Şehitliğin düzenlenmesi noktasında teknik ekibimiz çalışmalarını tamamladı. Şehitlerimizin manevi şahsiyetlerinde onlara olan borcumuzu yerine getirelim, adlarını yaşatalım istiyoruz. Tabii tüm şehitlerimiz burada defnedilmemiş ama hepsinin anısını yaşatabilmek adına isimlerini bu anıtta yazacağız. Umarım ki bir nebze de olsa onlara olan vefa borcumuzu yerine getirmiş oluruz.” dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nin maden şehitleri için hazırladığı anıt projenin hem ailelerini hem de Somalıları mutlu ettiğini söyleyen Başkan Ergene de, "Bu konu, dışarıdan gelen misafirlerimizin de dikkat çeken bir husustu. Bu nedenle attığınız bu adım için sizlere teşekkür ediyorum. Soma Belediyesi olarak bütün imkanlarımızla bu çalışmaya destek vermeye hazırız. Hattâ Maden İhracatçıları Birliği ve Türkiye Müteahhitler Birliği'nden de burayla ilgili yardım teklifi var. Bunlar da değerlendirilebilir." diye konuştu.

Projeyi, herhangi bir aksiliğin çıkmaması halinde yılbaşına kadar tamamlamayı planladıklarını ifade eden Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Emine Müge Kuğu ise, "Burada mayıs ayında yaşanan üzücü olayda hayatını kaybeden 301 madencinin yanısıra Soma'da daha önceden hayatını kaybetmiş 86 madencimizin de ismini yazacağız.” dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri