Manchester Ve Birmingham’a Da Termal Tarama Cihazları Geliyor

Ebola salgınına önlem olarak yerleştirilen termal tarama cihazları başkent Londra’dan sonra İngiltere’nin Manchester ve Birmingham kentlerine de yerleştirilecek.Manchester ve Birmingham kentlerinde uygulamaya başlanacak termal tarama cihazlarının...

Ebola salgınına önlem olarak yerleştirilen termal tarama cihazları başkent Londra’dan sonra İngiltere’nin Manchester ve Birmingham kentlerine de yerleştirilecek.

Manchester ve Birmingham kentlerinde uygulamaya başlanacak termal tarama cihazlarının gelecek hafta havaalanlarına yerleştirilmesi bekleniyor.

İngiltere Kamu Sağlığı Kurumu’ndan gelen açıklamada, Londra’da başlayan uygulamadan sonra Ada’daki bütün havaalanlarına cihazların yerleştirilmesi gerektiği belirtildi.

BAŞBAKAN DAVİD CAMERON UYARDI

İngiltere Başbakanı David Cameron, Ebola salgınının yayılmasını önlemek için diğer Avrupa ülkelerinin de havaalanlarına tarama cihazları yerleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Cameron, “Salgınla mücadele etmek için daha fazla ne tür önlemler alınması gerektiğini uluslararası platformlarda tartışıyoruz. Salgına karşı ancak ortak hareket ederek hastalığın yaygınlaşmasını engelleyebiliriz.” dedi.

İngiltere Sağlık Bakanı Jeremy Hunt ise yakın zamanda Birleşik Krallık’ın da Ebola virüsüyle yüzleşeceğinin sinyalini verdi. Her türlü ihtimale hazırlıklı olunması gerektiğini belirten sağlık bakanı, “Çok sıkı önlemler alıyoruz ve herkesin de uygulanan prosedürlerden haberdar olmasını sağlamaya çalışıyoruz.” dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri