Manavgat'ta Susam Hasadı Başladı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde susam hasadı başladı. Manavgat'ta 36 dekarda 2 bin 375 ton susam üretiliyor. Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, 'altın susam' ismi ile bilenen Manavgat susamının 6 asır Osmanlı mutfağını...

Antalya'nın Manavgat ilçesinde susam hasadı başladı. Manavgat'ta 36 dekarda 2 bin 375 ton susam üretiliyor. Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, 'altın susam' ismi ile bilenen Manavgat susamının 6 asır Osmanlı mutfağını beslediği söyledi.

Manavgat susamını coğrafi işaretli ürünler arasına alınması için çalışma başlattıklarını belirten Boztaş, hedeflerinin ilçede susam üretimini 10 bin tona çıkarmak ve altın susam markasını dünyaya taşımak olduğunu kaydetti.

Markaya bağlı Manavgat susamının her zaman alıcı bulduğunu belirten Boztaş, ülkenin yıllık 110 bin susam ihtiyacının 100 bin tonunun değişik ülkelerden ihraç ettiğini söyledi. Boztaş,"Susamızın coğrafi işaretli ürünler arasına alınması için çalışma başlattık. Osmanlı mutfağının gözdesi Manavgat susamını kendisine özgü yağı, tadı ve görüntüsüyle bir marka. Kendine özgü yağı nedeniyle Manavgat susamı diğer yörelerin susamından yüzde 25 daha fiyatlı.Osmanlı mutfağını besleyen marka değerini coğrafi işaretli ürünler arasında yer almasını sağlayarak dünya markası yapmak istiyoruz." dedi.

Manavgat Aşçılar Derneği(MAD) Başkanı İsmail Karataş, Manavgat susamını tanıtmak için yaptıkları susamlı lokumun yerli ve yabancı turistler tarafından beğenildiğini söyledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri