Manavgat'ta Otellerin Doluluk Oranı Yüzde 95'i Aştı

Antalya bölgesinde otellerin doluluk oranı yüzde 95 seviyesine ulaştı. Antalya destinasyonunda Ramazan Bayramı ile başlayan turizm yoğunluğu devam ediyor. Yüksek yoğunluğun eylül ayı sonuna kadar süreceği belirtiliyor. Kültür ve Turizm...

Antalya bölgesinde otellerin doluluk oranı yüzde 95 seviyesine ulaştı. Antalya destinasyonunda Ramazan Bayramı ile başlayan turizm yoğunluğu devam ediyor. Yüksek yoğunluğun eylül ayı sonuna kadar süreceği belirtiliyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre 210 bin yatak kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük turizm destinasyonuna sahip Manavgat'ta otellerin doluluk oranı yüzde 95 seviyesine ulaştı. Bu rakamın bazı otellerde yüzde 100 olduğu belirtiliyor. Turizmciler, bu yoğunluğun eylül ayı sonuna kadar devam edeceği düşünülüyor.

Bölge destinasyonunda turizm yoğunluğunu başta Almanlar olmak üzere Avrupalı, Rus, Bağımsız Devletler Topluluğu(BDT), İskandinav ülkeleri, Baltık ülkeleri, yerli turistler, gurbetçiler ve Uzak Doğulu turistler oluşturuyor.

Türkiye Turizm Seyahat Acenteleri Birliği(TÜRSAB) Side-Manavgat Bölgesel Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özden, yaptığı açıklamada, turizmde en yüksek döneme girdiklerini ve otellerin doluluk oranının yüzde 95 seviyesine ulaştığını ve bir hafta içinde bu rakamın yüzde 100 seviyesine çıkmasını beklediklerini kaydetti.

Müşteri yoğunluğunu başta Almanlar olmak üzere Avrupalı turistlerin oluşturduğunun altını çizen Özden, bunu ikinci sırada Ruslar, BDT ve İskandinav ülke turistlerinin oluşturduğunu ifade etti.

Bu sene geçmiş yıllara nazaran bölgeye gelen turist çeşitliliği bakımında artış olduğunu belirten Özden, geçmiş yıllarda bölgeye belirli ülkelerden turist gelirken bu sene bunun 80 ülkenin üzerinde olduğunu söyledi. Özden, "Ramazan Bayramı öncesi başlayan turizm hareketlilii yüzde 70'lerden yüzde 95 seviyesi çıktı. Bu rakamın önümüzdeki günlerde yüzde 100 olmasını bekliyoruz. Bu yoğunluğun eylül ayı sonuna kadar sürmesini bekliyoruz. Turizmde güzel günleri yaşıyoruz. Umudumuz bu yoğunluğun ekim ayı sonu ve kasım ayı ortalarına kadar sürmesi. Bu sene bölge destinasyonuna çok farklı farklı ülkelerden turistler geliyor. Bölgemizde bu sene turist çeşitliliği bakımından en zengin yılını yaşıyoruz. " diye konuştu.

Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, ağustos ayının turizmde en yüksek ay olduğunu bölgedeki otellerin doluluk oranının yüzde 90-100 seviyesinde olduğunu söyledi.

Otellerin doluluk oranını Avrupalı, Rus, İskandinav ülke yanı sıra Ramazan Bayramı öncesi yerli turistler oluşturduğunu belirten Aydoğan, bu yoğunluğu ekim ayı sonuna kadar sürmesini tahmin ettiklerini kaydetti. Aydoğan, "Bölgemizde otellerin doluluk oranını önemli ölçüde yerli turist yoğunluğu oluşturuyor. Bu yoğunluğun ekim ayına sürmesini bekliyoruz. " dedi.

Antalya'ya gelen 12 milyon turistin 4 milyonunu ağırlayan 210 yatak kapasiteli Manavgat, yıllık ülke ekonomisine 4 milyar dolar ülke ekonomisine girdi sağlıyor.

Turist yoğunluğunu ise Alman, Ruslar, İskandinav ve yerli turistler oluşturuyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri