Manavgat'ta 860 Yetiştirici 218 Bin 309 Lira Süt Desteği Aldı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 860 süt sığırı yetiştiricisi 218 bin 309 lira 2014 ikinci dönem süt desteklemesinden yararlandığı bildirildi. Manavgat Süt ve Süt Ürünleri Üretici Birliği(MASÜB) Başkanı Bilal Ay, birlik binasında yaptığı...

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 860 süt sığırı yetiştiricisi 218 bin 309 lira 2014 ikinci dönem süt desteklemesinden yararlandığı bildirildi.

Manavgat Süt ve Süt Ürünleri Üretici Birliği(MASÜB) Başkanı Bilal Ay, birlik binasında yaptığı açıklamada, süt desteklemesinden yararlanan 860 üreticinin toplam 218 bin 309 lira süt desteklemesi parasının banka hesaplarına yatırıldığını söyledi. Üyelerin üçüncü dönem süt desteği için dikkat etmesi gereken hususların başında müracaat dilekçesi ve dişi hayvan güncellemesi olduğunun altını çizen Ay, müracaat dilekçesi bulunmayan ve güncelleme yapılmayan üyelerin bu haklarından mahrum kalacağını kaydetti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ikinci dönem soğutulmuş süt desteği için 5 kuruş, sıcak süt desteği 3 kuruş destekleme ödemesi yapıldığını söyleyen Ay, üçüncü dönem sıcak ve soğuk süt destekleme fiyatlarının ise bakanlık tarafından daha açıklanmadığını ifade etti. Mevsimine göre Manavgat'ta günlük 35-40 ton arasında süt üretimi olduğunu vurgulayan Ay, "Manavgat'ta toplama sütün litresi 98 kuruş. Sağım üniteli sütün litresi ise 1,2 lira. İlçemizde mevsimine göre toplanan sütün 30 tonu Manavgat'ın doğu ve batı bölgelerine kurulan soğutma tanklarında muhafaza ediliyor. Manavgat'ta toplanan sütün yüzde 55'i şehir dışına çıkarılıyor." dedi.

Manavgat İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü verilerine göre kayıtlı 28 bin 500 büyükbaş hayvan bulunduğu belirtildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri