Manavgat'ta 5 Hektarlık Çamlık Alan Yandı

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Yaylaalan köyünde sabah saatlerinde çıkan orman yangını kontrol atına alındı. Yanan ormanlık alanda soğutma çalışmaları başladı. Manavgat'ın Yaylaalan ve Sevinç köyleri ormanlık alanlarında saat...

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Yaylaalan köyünde sabah saatlerinde çıkan orman yangını kontrol atına alındı. Yanan ormanlık alanda soğutma çalışmaları başladı.

Manavgat'ın Yaylaalan ve Sevinç köyleri ormanlık alanlarında saat 06.45 sularında çıkan orman yangınının saat 12.40 sularında kontrol altına alındığı bildirildi. Yangında 5 hektarlık çamlık alanın zarar gördüğü belirtildi. Yerin sarp, dik ve kayalık olması sebebiyle yangına ilk müdahale havadan helikopter ve uçaklarla müdahale edildi.

Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, Manavgat Orman İşletme Müdürü İsmail Hacıoğlu ile birlikte yangın söndürme çalışmalarını yakından takip etti. Türk, yaptığı açıklamada, sabahın erken saatlerinde Manavgat'ın Yaylaalan köyünde çıkan orman yangınını öğleyin kontrol altına aldıklarını söyledi. Yanan ormanlık alanda soğutma çalışmalarına başladıklarını belirten Türk, yangında 5 hektarlık çamlık alanın zarar gördüğünü kaydetti.

Manavgat'ta gece Gültepe ve Yeniköy'de orman yangınları çıktığını ve kısa sürede müdahale edilerek söndürüldüğünü anlatan Türk, gece 2 ayrı yerde çıkan yangında 200 metrekarelik bir alanın yandığını, bunun küçük bir alan olduğunu ifade etti. Yaylaalan köyünde çıkan yangının geniş bir alana sıçramaması için yangınla etkin mücadele ettiklerini anlatan Türk, "Yangına havadan 6 helikopter, 2 pelikan türü uçak ve Orman Genel Müdürlüğü(OGM) yangın uçağı ile 25 arazöz ve su tankı ile müdahale ettik. Yangının geliş alana yayılmaması için kısa sürede kontrol altına alınması sağlandı. Yangın şu anda kontrol altında ve soğutma çalışmalarına başladık. Yangının neden çıktığı hakkında net bir bilgi yok. Jandarma bölgede çalışma yapıyor." diye konuştu.

Manavgat Kaymakamvekili ve Akseki Kaymakamı Murat Beşikçi de yangın bölgesine gelerek, Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk'ten bilgi aldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri