Manavgat'ta 5 Bin Kişinin Ağzı Tatlandı

Manavgat Belediyesi, vatandaşlara 5 bin kase aşure dağıttı. Belediye, Muharrem ayı kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda aşure buluşması düzenledi. Manavgatlılar ve turistler, belediyenin aşure etkinliğine yoğun ilgi gösterdi. Uluslararası...

Manavgat Belediyesi, vatandaşlara 5 bin kase aşure dağıttı.

Belediye, Muharrem ayı kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda aşure buluşması düzenledi. Manavgatlılar ve turistler, belediyenin aşure etkinliğine yoğun ilgi gösterdi. Uluslararası pazartesi pazarına alışveriş yapmaya gelen turistlere aşure ikramı yapıldı. Belediye Başkanı Şükrü Sözen, turistlere aşure ikram etti, aşure ile ilgili bilgilendirme yaptı.

Manavgat'ta aşure ikramını geleneksel hale getirdiklerini belirten Başkan Sözen, meydanda etkinliğe gelenlere 5 bin kase aşure ikramı yaptıklarını söyledi. Aşure tatlısının içindeki zengin içeriğiyle toplumsal kardeşlik, birlikte yaşama, farklılıkların zenginlik ve kardeşçe yaşama adına güzel bir sembol olduğunu belirten Sözen, "Aşure içindeki zengin çeşitliliğin bir kazanda güzel bir yiyecek olması toplumsal birliktelik ve kardeşlik için güzel bir tat oluşturuyor. Aşure kazanındaki çeşnisi zenginliğinden oluşan bu güzel tadı toplumsal birliktelik ve kardeşliğin pekişmesi için etkinliğimizi geleneksel hale getirdik." diye konuştu.

İlk defa aşure yediğini ifade eden bazı turistler, tadını çok güzel bulduklarını aktardı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri