Manavgat Tarım Gelirlerini 2,5 Milyar Dolara Çıkarmayı Hedefliyor

Manavgat, turizmde söz sahibi olduğu kadar örtüaltı ürün yetiştirme ve tarımda da adından söz ettirmek istiyor. 200 bin yatak kapasitesiyle Antalya'ya gelen 12 milyon turistin 4 milyon turisti ağırlayan Manavgat, turizm gelirlerinden ülke ekonomisine...

Manavgat, turizmde söz sahibi olduğu kadar örtüaltı ürün yetiştirme ve tarımda da adından söz ettirmek istiyor. 200 bin yatak kapasitesiyle Antalya'ya gelen 12 milyon turistin 4 milyon turisti ağırlayan Manavgat, turizm gelirlerinden ülke ekonomisine 4 milyar dolar girdi sağlıyor.

Sanayi ve işadamları Manavgat'ın coğrafi yapısı, verimli toprakları ve su zenginliği bulunduğunu turizm gelirleriyle at başı gitmesi gerektiğini belirtiyor.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, bölgenin en önemli gelir kapısının turizm olduğunu söyledi. Ülkede cari açığın kapanmasında turizm gelirlerinin önemli olduğunu belirten Boztaş, Manavgat'ın zengin su kaynağı ve bereketli toprak yapısıyla tarımda da güçlü potansiyele sahip olduğunu kaydetti. Son 30 yıldır baskın unsurun turizm olmasına bağlı tarımın ön plana çıkmadığını belirten Boztaş, hedeflerinin Manavgat'ın turizm ve tarım gelirlerinin at başı gitmesini sağlamak olduğunu kaydetti.

Bölgede turizmi besleyen unsurun tarım olduğunu belirten Boztaş, tarım gelirlerinin ilçede 175 milyon dolarla sınırlı olduğunu bunu en kısa sürede 2,5 milyara dolara çıkartılması gerektiğini ifade etti. Boztaş, "Bölgede turizm gelirleriyle tarım gelirlerinin orantılı gitmesi gerektiğine inanıyoruz. Tarım gelirlerinin 175 milyon dolardan 2,5 milyar dolara çıkmasını arzuluyoruz. Bölgemizin örtüaltı tarım faaliyetlerinde potansiyelinin çok yüksek olduğuna inanıyoruz. Bölge turizminin destekleyen ana güç tarım olacaktır. Tarımla turizm gelirleri orantılı büyümeli." diye konuştu.

Manavgat'ta bu sene Naras Barajı'nın su tutmasıyla birlikte 75 bin dekar tarım arazisinin suya kavuşacağını bunun da tarım gelirlerine önemli ölçüde katkı sağlayacağı ifade edildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri