Manastır Vadisiturizme kazandırılacak

Aksaray'ın Güzelyurt ilçesi Belediye Başkanı Kudret Özeş, kayadan oyma evler yer altı şehirleriyle küçük bir Ihlara Vadisi görünümünde olan Manastır Vadisi'ni turizme kazandıracaklarını bildirdi.
Güzelyurt Belediye Başkanı Kudret Özeş yaptığı açıklamada, Güzelyurt'un vadileri, yer altı şehirleri ve kayadan oyma yaşam mekanlarıyla turizm potansiyeli yüksek olan bir ilçe olduğunu söyledi. Güzelyurt'un turizm potansiyelinin yeteri kadar değerlendirilemediğini belirten Özeş, ''Bunun temel sebebi, geçmiş dönemlerde belediyenin kötü yönetilerek hacizli duruma kadar düşürülmesidir. Biz 5 yıl önce geldiğimizde belediye 600 bin TL borç içinde ve hacizliydi'' dedi.
Güzelyurt'un vadileriyle ünlü olduğunu belirten Belediye Başkanı Özeş, Ihlara Vadisi'nin dünyaca ünlü olduğunu, ancak Manastır Vadisi'nin yeteri kadar bilinmediğini söyledi.
Manastır Vadisi'ni turizme kazandırmak için proje çalışmaları içinde olduklarını bildiren Kudret Özeş, Güzelyurt'u turistlerin konaklamaktan memnun kalacağı çağdaş turistik bir ilçe konumuna getirmeyi hedeflediklerini, ilçenin birkaç yıl içinde Peri Bacaları turizmi içindeki yerini alacağını kaydetti.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri