‘Mamay’ kitabının tanıtımı yapıldı

Konya Nogay Türkleri Derneği ve Başbakanlık Türksoy Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı ile ortaklaşa hazırlanan, Nogay Türklerinin kahramanlık destanının yer aldığı ''Mamay'' kitabının tanıtımı yapıldı.

Konya Nogay Türkleri Derneği Başkanı Abdurrahman Berkcan, Bera Otel'de düzenlenen tanıtım toplantısında, Mamay Destanı'nın amacının birlik beraberliği sağlamak olduğunu söyledi. 
2008 yılında Kafkaslara yaptığı bir gezide, bölgede bulunan mezar taşlarında ay ve yıldızın bulunduğunu belirten Berkcan, ayın İslamiyeti, yıldızın ise Türklüğü temsil ettiğini bildirdi. 
Nogay Türklerinin dünyanın birçok yerinde bulunduğunu açıklayan Berkcan, ''Nogay Türkleri tarihte olduğu gibi bugün de hizmete açıktır. Hollanda televizyonu 16-17 Ekimde 5 kişilik grupla Ankara'da ve Konya'da çekim yapacaklar. Kırım'dan başlayarak Kafkasya'ya kadar Nogay Türkleriyle ilgili çekim yapacaklar. Bir belgesel oluşturulacak'' dedi. 
Türksoy Genel Sekreteri Prof. Dr. Düsen Kaseinov ise Türksoy'un Türk kültürünün dünyadaki konumunu ve rolünü güçlendirmek amacıyla yeni sorumluluklar üstlendiğini belirtti. 
Türksoy'un, Türk halklarının zengin kültürlerini sadece Türk ülkelerine değil tüm dünyaya dağıtmak için çalıştığını dile getiren Kaseinov, Nogay Türkleri için Mamay Destanı'nın önemli olduğunu vurguladı. 
Toplantıda, ''Mamay'' kitabının yazarı Dr. İhsan Kalenderoğlu tarafından kitap ve Nogay Türkleri hakkında bilgiler verildi. 
Programda, Berkcan tarafından Kaseinov'a, Kazakistan'ın yöresel kıyafetini giydirerek teşekkür plaketi taktim etti. Kaseniov da Berkcan'a üzerinde Türksoy ambleminin bulunduğu çini tabak hediye etti. 
Toplantı sonunda Berkcan ve Kaseinov ,Selçuk Üniversitesi'nde eğitim gören Kazakistanlı öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. 
Etkinliğe, Türksoy Kazakistan Temsilcisi Prof.Dr. Askar Turganbayev ve Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Aziz Ayva da konuşmacı olarak katıldı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri