Maliyetler düştüğü halde indirim yapmayan marketlerin ismi ifşa edilecek

Türkiye ve dünya genelinde ekonomik krizin etkisiyle binlerce ürüne zam gelirken maliyetler düştüğü halde indirim yapmayan marketler dikkat çekti.

Türkiye ve dünya piyasasında kriz devam ediyor. Birkaç yıldır devam eden krizin etkileriyle ekonomik dengeler de bozuldu. Binlerce ürüne defalarca zammın geldiği bu süreçte insanların alım gücü de önemli oranda düştü.

Dünya piyasasıyla Türkiye piyasası kıyaslandığında ise ürünlere zam noktasında Türkiye lider. En ufak bir maliyet artışı bile anında etiketlere yansıtılıyor. Maliyetler düşünce ise indirim gelmiyor.

Durum böyle olunca cebi yanan hep vatandaş oluyor. Bunu dünyadaki diğer ülkelerde de görmek mümkün. Türkiye'de fiyatları düşürmeyen marketlerin isimleri ifşa edilmiyor. Bundan cesaret alan marketler maliyet düşmesine rağmen etiketlere indirim yapmıyor.

Yani bir üründen 2 kat fazla kazanç sağlayan marketler var. Türkiye bu işe çözüm bulmak istemese de dünyadaki diğer ülkeler ağır yaptırım kararı aldı.

Söz konusu karar kapsamında maliyet düşüşünü etiketlere indirim olarak yansıtmayan marketlerin isimleri ifşa edilecek.

Belçika hükümeti, gıda üreticilerinden süpermarketlerdeki ürünlerin fiyatlarını düşürmelerini talep etti.

Belçika Ekonomi Bakanı Pierre Yves Dermagne, Belçika Gıda Sanayi Federasyonu (Fevia) ve fiyat gözlem kurumu Price Observatory temsilcileri ile ülkedeki temel gıda ürünlerinin fiyatlarını düşürmek için yaptığı görüşme sonrasında açıklama yaptı.

Gıda üreticilerinin en geç temmuz ayı ortasına kadar süpermarketlerdeki gıda fiyatlarını düşürmelerini beklediğini ifade eden Dermagne, sektörden gıda tedarik müzakerelerinde fiyatları indirmelerini talep ettiğini aktardı.

Dermagne, "Tüketicilerin, fiyat düşüşünün etkisini dükkanlarda hissetmek için aylarca beklemesi kabul edilemez" dedi.

Belçika ile komşu ülkeler arasında temel gıda ürünlerinde büyük fiyat farklılıkları olduğuna dikkati çeken Dermagne, bu konuyu yakın takip edeceğini söyledi.

Dermagne, maliyetlerdeki düşüşe rağmen fiyatları indirecek bir adım atmayan gıda üreticilerini halka ifşa edileceğinin de altını çizdi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri