Maliye çalışanları, yeniuygulamalardan şikâyetçi

Büro Emekçileri Sendikası Konya Şube Başkanı Ali Ülkümen, düzenlediği basın toplantısında maliye çalışanlarına iş şartlarının yeni uygulamalar yüzünden daha da ağırlaştığını söyledi.

Gelir ve Gider birimlerinde yeniden yapılandırma adı altında “Performans Esaslı Yönetim” modeli çalışmalarının sürdürüldüğünü belirten Ülkümen, “Şu anda bu uygulama pilot olarak Ankara Vergi Dairelerinde var. Bu performans değerlendirmeleri anlamsız bir şekilde iş yükünü arttırıyor. Çalışanların bir biriyle rekabet ettiği ve denetlediği bir çalışma ortamında psikolojik ve fiziksel rahatsızlıklar baş gösteriyor.” dedi.

Bir diğer uygulama olan uzmanlığın işyerlerinde başlamasıyla maliye hizmetlerinin yürütüldüğü tüm birimlerde görev yapan maliyeciler arasında 500 TL ücret adaletsizliği ortaya çıktığını ifade eden Ülkümen, “Aynı serviste, aynı işi yapan, görev ve yetki bakımından eşit koşullara sahip çalışanların arasında ücret adaletsizliği nedeniyle çalışma barışı bozulmuştur.” diye konuştu. “Maliye çalışanlarının bugününü ve geleceğini karartan yasal ve fiili uygulamalardan vazgeçin” diyerek yetkililere seslenen Ülkümen, adaletsizliğin giderilmesi için yapılması gerekenleri şöyle sıraladı: “Yeni kadrolu personel istihdam edilsin. Ek ücretler yüzde 100 arttırılsın. Vergi haftası nedeniyle tüm maliye çalışanlarına 1 maaş tutarında ikramiye verilsin. Fazla mesailerde gönüllülük esas alınsın. Herkesin mali gücüne göre vergi talep edilsin.”

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri