Maliye Çalışanları, Yağmur Altında Eyem Yaptı Zam İstedi

Bursa'da maliye çalışanları, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen 2015 bütçesi görüşmeleri öncesi yağmur altında eylem yaptı. Bursa Vergi Dairesi önünde eylem yapan memurlar, sosyal haklarının iyileştirilmesi ve maaşlarının...

Bursa'da maliye çalışanları, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen 2015 bütçesi görüşmeleri öncesi yağmur altında eylem yaptı. Bursa Vergi Dairesi önünde eylem yapan memurlar, sosyal haklarının iyileştirilmesi ve maaşlarının artırılmasını istediler.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Büro Emekçileri Senidakası (BES) üyesi bir grup memur, öğle saatlerinde Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı önünde toplandı. Memurlar, soğuk hava ve yağmura rağmen attıkları sloganlarla hükümete tepki gösterdi. Kalabalık adına açıklama yapan BES Bursa Şube Başkanı Süleyman Ayyıldız, 2015 bütçe maratonunun TBMM çatısı altında başladığını söyledi. Ayyıldız, şunları kaydetti:

"Maliye Bakanlığı’nın bütçesi görüşülüp, tamamlanacak. AKP ile yandaş sendika arasında imzalanan satış sözleşmesini kabul etmediğimizi, 2014 yılında kamu emekçilerinin uğradığı ekonomik kayıpların telafi edilmesini, her daim talep ederek 2015 bütçesinden insanca yaşayabileceğimiz bir ücret talep ettik. Ek ödemelerin, emekli aylığına esas kazanca dahil edilerek, emeklilik önündeki engel olmaktan çıkartılmalıdır. Emekçilerin 2014 yılındaki enflasyon kayıplarının bir an önce giderilmesini talep ediyoruz. İnsanca yaşam ve çalışma koşullarının iyileştirilmesini talep ediyoruz. Grevli, toplu sözleşmeli özgürce sendikalar istiyoruz. Maliye Bakanlığı’nın hukuksuzluğun, adaletsizliğin, ayrımcılığının ve tasfiye bakanlığı olmasına izin vermeyeceğiz. İşsizliğe, yoksulluğa değil halk için bütçe istiyoruz."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri