Maliki, Millî Birlik Hükümeti Çağrılarını Reddetti

Irak Başbakanı Nuri el Maliki, kuzeydeki birçok şehrin düşmesi sebebiyle millî kurtuluş hükümeti kurulması çağrılarını reddetti.Eski Başbakan İyad Allavi dahil birçok politikacının yaptığı çağrının ‘anayasaya karşı darbe’...

Irak Başbakanı Nuri el Maliki, kuzeydeki birçok şehrin düşmesi sebebiyle millî kurtuluş hükümeti kurulması çağrılarını reddetti.

Eski Başbakan İyad Allavi dahil birçok politikacının yaptığı çağrının ‘anayasaya karşı darbe’ anlamına geleceğini öne süren Maliki, siyasi partilere ‘militanlara karşı safları sıklaştırın’ diye seslendi. Fakat ABD’nin Sünnileri de kapsayıcı bir yönetim anlayışı talebi Maliki’de karşılık bulmadı.

Maliki, “Terörle mücadelenin sertliğine rağmen, biz Irak halkının irade ve seçimine sadık kalacağız.” dedi. Nuri el Maliki, siyasetçileri kastederek, anayasaya başkaldıranların militanlardan çok daha tehlikeli olduğunu ifade etti.

Maliki’nin Kanun Devleti partisi, son seçimlerde 328 üyeli mecliste 92 sandalye kazanmıştı. Yeni meclisin ilk toplantısını ay sonunda yaparak başkanını seçmesi bekleniyor. Meclis, cumhurbaşkanını ise bir ay içinde seçmek zorunda. Yeni cumhurbaşkanı daha sonra en çok desteğe sahip siyasi oluşumun liderini hükümeti kurmakla görevlendirecek. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri