Mali'de 3 Bin Kişiye Aşure İkram Edildi

Batı Afrika ülkesi Mali’de faaliyet gösteren Türk okulu öğretmen, öğrenci ve velileri, Muharrem ayı vesilesiyle Bamako’nun en büyük camisinde Malililere aşure dağıttı. Halkın yaklaşık yüzde 90'ı Müslüman olan Mali’de aşure heyecanı...

Batı Afrika ülkesi Mali’de faaliyet gösteren Türk okulu öğretmen, öğrenci ve velileri, Muharrem ayı vesilesiyle Bamako’nun en büyük camisinde Malililere aşure dağıttı.

Halkın yaklaşık yüzde 90'ı Müslüman olan Mali’de aşure heyecanı bu yıl bir başka hissedildi. Eşinin emekliliğinden sonra Mali’ye hicret eden Hatice Demirel, “Hazreti Nuh’un sünnetini yerine getirmek için Malili kardeşlerimizle aşure yaptık.” dedi.

Ülkedeki Bahar Türk Koleji ve Horizon Türk okullarının öğretmen, öğrenci ve velilerinin ortaklaşa pişirdikleri aşure yemeğinin yapımı için ev sahipliğini ise Malili Fatoumata Nimaga üslendi.

Fatoumata Hanım birlikte aşure hazırlamanın mutluluğunu belirttikten sonra sözlerine şöyle devam etti: “Aşure sadece Türkler için değil tüm Müslümanlar için çok önemli. Bu yıl ayrıca Türk hanım kardeşlerimle beraber aşure hazırladık. Elhamdülillah çok mutluyum.”

Malili ve Türk hanımların birlikte hazırladıkları aşure tatlısı başkent Bamako’nun en büyük camisi olan Mamadou Nimaga Camii’inde Cuma namazı sonrası dağıtıldı. İkram sayesinde yaklaşık üç bin kişilik cami cemaati aşure tatmış oldu.

Namazdan sonra aşure tadanlardan Sidy Yaya Wague ise ilk defa kendisine aşure ikram edildiğini belirtti. Sidy Bey; “Bu faaliyeti gerçekleştiren Malili ve Türklere teşekkür ediyorum. Dağıtılan aşure sayesinde iki milletin dayanışması ve yakınlaşması daha da artacak.” diye duygularını ifade etti.

Yaklaşık üç bin kişiye dağıtılan aşureye özellikle çocukların büyük ilgi gösterdiği görüldü.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri