Mali Krizin Devam Ettiği Güney Kıbrıs'ta Gazete, Kuponla Süt Ve Ekmek Veriyor

Kıbrıs Rum tarafında faaliyet gösteren bir gazete, bir süpermarketle işbirliği yaparak okurlarına süt ve ekmek kuponu verdi.

Kıbrıs Rum tarafında faaliyet gösteren bir gazete, bir süpermarketle işbirliği yaparak okurlarına süt ve ekmek kuponu verdi.

Her 10 aileden 6’sında işsiz bulunan Güney Kıbrıs’ta, işsizlik göstergesi yüzde 17’yi gösteriyor. 2014’te bu oranın yüzde 20’yi aşacağı öngörülüyor.

Rum İstatistik Dairesi'nin verilerine göre, Güney Kıbrıs'ta hane halkının yüzde 95’inin gelir, yüzde 27 ile yüzde 70 arasında daraldı. 24 yaşa kadarki gençler arasındaki işsizliğin yüzde 44’e ulaştığı, ayrıca ailelerin kredi borçlarını ödemekte zorlandıkları ifade edildi.

Güney Kıbrıs’ta 2011 itibarıyla 6 bin 246 iş yeri kapandığının belirtildiği araştırma verilerinde, 2014’ün 2013’ten de zor bir yıl olacağını, daha çok iş yerinin kapanmasının beklendiği kaydedildi.

Yaşanan bu gelişmeler ışığında, Rum tarafında faaliyet gösteren bir gazete, bir süpermarketle işbirliği yaparak okurlarına süt ve ekmek kuponu verdi. Gazete, bugünkü sayısında yayımladığı kuponla, ilgili süpermarket ve şubelerinden 30 Euro ve üzeri gıda alışverişi yapan okurlarının bir litre süt ve bir kilo ekmeği bedava alabileceklerini belirtti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri