Malezya'da 25 bin kişi sokağa döküldü

Malezya'nın Kuala Lumpur kentinde 25 bin kişi, genel seçimlerden önce taraflı olduklarını savundukları seçim politikalarında reforma gidilmesi talebiyle sokağa döküldü.

Sarı tişörtler giyen gösteriler, polisin dikenli teller ve barikatlarla çevrelediği Bağımsızlık Meydanı yakınında toplandı.

Resmi kaynaklar gösterici sayısını 25 bin olarak açıklarken, bağımsız internet sitesi Malaysiakini en az 75 bin, The Sun gazetesi ise 80 bin olarak verdi.

Bu arada polisin, göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahale ettiği bildirildi.

Göstericiler, ülkedeki Seçim Komisyonu'nun taraflı olduğunu savunuyor ve seçmen listelerine, sahte seçmenlerin sokulduğunu iddia ediyor.

Gösterinin organizatörleri de daha uzun seçim kampanyası süreleri, yurt dışındaki Malezya vatandaşlarının oy kullanmalarının temin edilmesini sağlayacak değişiklikler aynı zamanda uluslararası gözlemcilerle tüm siyasi partilerin hükümetle bağlantılı medyaya daha adil erişimini istediklerini dile getiriyorlar.

Hükümet yetkilileri ve Seçim Komisyonu görevlileri ise eylemcilerin endişelerinin abartılı olduğunu belirtiyorlar.

Malezya'da Başbakan Necib Razak'ın liderliğindeki koalisyon hükümeti, 50 yılı aşkın bir süredir yönetimi elinde bulunduruyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri