Malazgirt’te Dershaneye Molotoflu Saldırı

Muş’un Malazgirt ilçesinde göstericiler özel bir dershaneye taş ve molotoflarla saldırarak kullanılamaz hale getirdi. Göstericiler daha sonra dershaneyi yağmaladı.    IŞİD’in Kobani’ye girişini bahane eden göstericiler,...

Muş’un Malazgirt ilçesinde göstericiler özel bir dershaneye taş ve molotoflarla saldırarak kullanılamaz hale getirdi. Göstericiler daha sonra dershaneyi yağmaladı.

    IŞİD’in Kobani’ye girişini bahane eden göstericiler, Malazgirt ilçesinde izinsiz gösteriler düzenledi. Polise taş ve havai fişeklerle saldıran göstericiler, ilçede hizmet veren 4 katlı Fem Dershanesi'ni kullanılamaz hale getirdi.

    Dershaneye taş ve molotoflarla saldıran göstericiler dershanenin 4 katını ve çatısını yaktı. Dershane sınıflarını ateşe veren göstericiler, eğitim materyalleri, masa, sandalye ve birçok malzemeyi ateşe vererek yağmaladı.

    Geçen yıl yaklaşık olarak 110 kişiyi değişik üniversitelere kazandırdıklarını ve karşılığının bu olmaması gerektiğini belirten Muş FEM Dershaneleri Müdürü Bayram Güler, olayların dinmesiyle dershanenin hizmet binasında gerekli onarım ve tadilat çalışmalarının acilen başlatılacağını belirtti.

    Kısa sürede dershaneyi eğitim- öğretime açacaklarını ifade eden Güler, hiç kimseye zararı olmayan eğitim kurumlarına yapılan saldırıların doğru olmadığını söyledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri