Malazgirt Devlet Hastanesi'nde Şark Köşeli Emzirme Odası Açıldı

Muş Malazgirt Devlet Hastanesi’nde kırsal kesimdeki annelerin rahat etmesi için şark köşeli emzirme odası hazırlandı.Malazgirt Devlet Hastanesi Başhekimi ve Yöneticisi Uzman Dr. Mesut Toydemir’in girişimleriyle hastane bünyesinde köylerden...

Muş Malazgirt Devlet Hastanesi’nde kırsal kesimdeki annelerin rahat etmesi için şark köşeli emzirme odası hazırlandı.

Malazgirt Devlet Hastanesi Başhekimi ve Yöneticisi Uzman Dr. Mesut Toydemir’in girişimleriyle hastane bünyesinde köylerden çocuklarıyla birlikte gelen annelere özel bir oda tasarlandı. Özellikle kırsal kesimdeki annelerin çocuklarını daha rahat emzirmesi için oluşturulan şark köşeli emzirme odasında ayrıca el yüz yıkama yerleri de oluşturuldu.

Emzirme odasını 1-7 Ekim Dünya Emzirme Günü’ne denk getirmek için gayretle çalıştıklarını ifade eden Malazgirt Devlet Hastanesi Başhekimi ve Yöneticisi Uzm. Dr. Mesut Toydemir, yöre insanının daha rahat etmesini amaçladıklarını söyledi. Çocuğunu emzirmeye getiren annenin daha rahat ve kendini evinde hisetmesini arzuladıklarını ifade eden Uzm. Dr. Toydemir, şunları söyledi: “1- 7 Ekim Dünya Emzirme Haftası münasebeti Malazgirt Devlet Hastanesi olarak normalin dışında örnek bir çalışmaya imza attık. Emzirme odalarının amacı annelerin kendilerini evlerinde gibi his etmelerini sağlamak. Biz hastanemizde emzirme odamızı şark köşesi olarak döşedik. Yöre insanının ihtiyacını karşılayacak şekilde koltuk, sandalye değil de şark köşesi şeklinde dizayn ettik kendilerini daha rahat his etmeleri için. Hastane hizmetleri ile otelcilik hizmetlerini birleştirdiğimiz bu çalışma halkımıza hayırlı olsun.”

“EVİMİZDEN DAHA RAHAT OLMUŞ”

Çocuğunu emzirmek için şark köşeli emzirme odasına gelen anneler ise “Çocuğumuzu daha rahat emziriyoruz. Dışarıdan mikrop kapmıyor. Hastane yönetimimize teşekkür ediyoruz. Son iki yılda çok güzel hizmetler yaptılar. Başka hastanelerde emzirme odaları iki çekyattan ve sandalyeden ibarettir. Burası daha hijyen ve rahat oldu. Evimizden daha rahat olmuş.” şeklinde konuştular.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri