Malatya'da Uluslararası Sağlık Hukuku Sempozyumu Düzenlenecek

Malatya Kamu Hastaneleri Birliği, Malatya İnönü Üniversitesi ve Friedrıch-Nurunberg Üniversitesi (FAU) ortaklığında 18 Ekimde Uluslararası Sağlık Hukuku Sempozyumu düzenlenecek.Malatya Kamu Hastaneleri Birliği’nden yapılan açıklamaya göre,...

Malatya Kamu Hastaneleri Birliği, Malatya İnönü Üniversitesi ve Friedrıch-Nurunberg Üniversitesi (FAU) ortaklığında 18 Ekimde Uluslararası Sağlık Hukuku Sempozyumu düzenlenecek.

Malatya Kamu Hastaneleri Birliği’nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye’de bu konu ile ilgili ilkkez böyle bir sempozyum gerçekleştirilecek. Sempozyuma Almanya ile Türkiye’nin seçkin üniversitelerinden akademisyenler katılacak. Sempozyumda gerçekleştirilecek ilk oturumda İÜ Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Ünsal Özgen’in oturum başkanlığında ‘Yargıtay kararları ışığında hekimin hukuki sorumluluğu, Hekimin aydınlatma yükümlülüğü, Hekimin tazminat yükümlülüğü, İstenmeden dünyaya gelen çocuklardan dolayı hekimin hukuki yükümlülüğü, Hekimin ilaç tedavisinden doğan sorumluluğu’ ele alınacak. İkinci oturumda ise ‘Alman Hukukunda hekimin sorumluluğu’ özel ve sosyal hukuk açısından değerlendirilecek.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri