Malatya'da Serkan Dönmez Cinayetinde Tutuklanan 2 Sanık Serbest Kaldı

Malatya’da 12 Eylül’de evinin yakınında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Serkan Dönmez’in öldürülmesine ilişkin tutuklanan 3 kişiden 2’si tahliye edildi. Sanık avukatı Aykut Öcal, yaptığı açıklamada, 12...

Malatya’da 12 Eylül’de evinin yakınında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Serkan Dönmez’in öldürülmesine ilişkin tutuklanan 3 kişiden 2’si tahliye edildi.

Sanık avukatı Aykut Öcal, yaptığı açıklamada, 12 Eylül’de gerçekleşen cinayete ilişkin 19 Eylül’de Ali H. Selçuk G. İle kardeşi Ergün G.’nin gözaltına alındığını anımsattı. Ercan G.’nin haksız yere suçlanarak tutuklandığına öne süren Öcal, şöyle devam etti: Olayla ilgisi olmamasına karşın Ergün G., Selçuk G.’nin kardeşi olduğu için tutuklandı. Buna karşın savcılık bu şahsı tutuklama istemiyle mahkemeye sevk etti. Ergün G.’ye olayla senin alakan yok biz biliyoruz denmesine rağmen tutuklanması istendi. Mahkeme tarafından da ‘savcılık tutuklama istediyse vardır bir bildiği’ mantığıyla tutuklandılar bu adamlar. Akabinde biz ‘tutuklamaların hukuka aykırı olduğunu’ ‘dosya kapsamında bu adamların aleyhinde en küçük bir delil’ olmadığını beyan etmemize rağmen dikkate almadılar. En son gerekli mercilere yazışmalarımızı ve itirazlarımızı yaptıktan sonra mücadelemiz haklı görüldü. Dosya daha titiz bir şekilde incelendi. Ve haklılığımıza karar verilerek Ali H. ve Ergün G. 3 gün önce serbest kaldı. Emniyet birimleri ve soruşturma makamı şu an yanlış kişilere odaklanmış durumda. Zaten 26 gün önce cinayeti aydınlattık, diye tutukladıkları 3 kişiden ikisinin 26 gün sonra salıverilmesi bunun en büyük delilidir. Tutuklamalar mevcut şüphe üzerine gerçekleşmiştir. Bu kişiler aleyhine somut hiçbir delil yok. Olaya görgü tanığı olarak ismi geçenlerden bir tanesi, olay yerine yaklaşık 500 metre uzaklıktaki çay ocağının sahibidir. Çay ocağı sahibinin ‘Ben bu şahsı sabah 07.30 sularında gördüm’ demesinden ibarettir.”

Malatya Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurarak tutuklama kararına itiraz ettiklerini anlatan Öcal, “Hakimlik inceleme yaptı. Bu noktaya özellikle dikkat çekmek istiyorum. 26 gün önce tutuklama kararını veren hakim, 3 gün önce dosya içinde hiçbir delil değişikliği olmamasına rağmen aynı sanıkları tahliye etmiştir. Dosya içinde hiçbir yeni gelişme yoksa bu adamlar 25 gün boyunca niye cezaevinde kaldılar. Bu adalet sisteminin geldiği noktayı gösterir.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri