Malatya'da Olmayan Şube Müdürü Kadrosuna Görevlendirme Yapıldı İddiası

Malatya’nın Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde 5 şube müdürlüğü kadrosu bulunmasına karşın 6 şube müdürünün görevlendirildiği iddia edildi.Demokrat Eğitimciler Sendikası Malatya İl Başkanı Veysel Fırat, yaptığı...

Malatya’nın Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde 5 şube müdürlüğü kadrosu bulunmasına karşın 6 şube müdürünün görevlendirildiği iddia edildi.

Demokrat Eğitimciler Sendikası Malatya İl Başkanı Veysel Fırat, yaptığı yazılı açıklamada, son görevden alma işlemleri sonrasında Malatya’nın 13 ilçesinde Milli Eğitim müdürü ataması yapılmadığını bildirdi. İlçe Milli Eğitim müdürleri olmadığı için resmi işlemlerin beklediğini, eğitim faaliyetlerinin sekteye uğradığını dile getiren Fırat, şöyle devam etti: “Bugünlerde okul müdürlerini görevden alma, yenilerini atama çalışmalarından dolayı olsa gerek kimsenin aklına bu durum gelmemektedir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü vekaleti sırayla şube müdürlerine devredilerek yürütülmektedir. Bir hafta vekalet birindeyken bir daha gittiğimizde başka birine yönlendiriliyoruz. Öncelikle ilçe Milli Eğitim müdürlerinin atanması lazım ki düzenli bir çalışma ortamı oluşsun. Merkezde bekleyen eğitim uzmanları arasından ya da belirleyeceğiniz kişileri, artık ilçelerimizin başına müdür olarak atayın da ilçelerde eğitim faaliyetleri ciddiyetle yürütülsün. Bazen işler tıkanıyor, vatandaşımız muhatap bulamıyor. Eğitimdeki başıboşluk eğitim faaliyetlerimize zarar vermektedir. Bu zararı daha fazla abartmadan ilçe Milli Eğitim müdürlerinin görevlendirmesinin bir an önce yapılması gerekmektedir. Bu atamaların bir an önce yapılmasını Milli Eğitim Müdürlüğümüzden DES olarak acilen istiyoruz. “

Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde olmayan kadro için bir şube müdürü görevlendirmesi yapıldığını savunan Fırat, “Yeşilyurt Milli Eğitim Müdürlüğü’nde 5 şube müdürü kadrosu var ve 5 kadronun hepsi de dolu olmasına rağmen 6’ıncı olarak bir şube müdür görevlendirmesi yapılmış durumda. Olmayan kadroya nasıl görevlendirme yapıyorsunuz, anlaşılır durum değil. Bu görevlendirmeye nasıl onay verildi, ne gerekçeye göre yapıldı, anlamıyorum. Acaba bu görevlendirme o insanın tecrübesinden faydalanılarak Yeşilyurt’taki eğitimi kalitesini yükseltmek için mi yapıldı? Eğer öyle ise boş olmayan kadroya görevlendirme yaparak ne diye usulsüzlük yapıyorsunuz. İlçe Milli Eğitim müdürü olarak görevlendirmesini yapın, hem bu usulsüzlük ortadan kalkar, hem o insan rahat eder hem de Yeşilyurt’taki şube müdürlerimiz rahat eder. Orada emanet gibi gezmesinin ne anlamı var. Eğer birilerinin hatırı için yapıldıysa bu görevlendirme, o hatırı sayılır kişinin hatırı ilçe milli eğitim müdürlüğü için yetmiyor mu? Malatya’da personel yönetimi hiç iyi sinyaller vermiyor. Böyle yaparak eğitim camiasındaki adalet duygusunu öldürürsünüz. Bir yerde adalet bitmişse, hukuk rafa kaldırılmışsa o yerde başarıyı yakalayamazsın. Ancak peşinden bakakalırsın” ifadelerini kullandı.

MALATYA EKONOMİK GELİŞMEDE 24. SIRADA İKEN EĞİTİMDE 41. SIRADA

Veysel Fırat, Malatya ekonomik gelişmede 24’inci sırada iken üniversitelere giriş sınavlarındaki başarı açısından 41’inci sırada olmasının düşündürücü olduğunu ifade etti. Bu tablonun Malatya’ya yakışmadığını söyleyen Fırat, “Yönetimde işi ehline vermeyip de çalışanları üzdüğünüz sürece, kişilerin kuruma hizmet etmesini engelleyip de kurumların kişilere hizmet etmesine vesile olduğunuz sürece bu böyle devam edecektir. Malatya eğitimdeki başarısızlığı kaldıramaz ve kimse bunun hesabını eremez. Biz eğitim bileşenleri olarak hepimiz bu başarısızlığın altında kalırız. Eğri yükselen duvarın yıkılması, duvar yükseldikçe hızlanır. Doğru yükselmemiz gerekir. Bu Türkiye ve Malatya için hayati önem taşımaktadır” dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri