Malatya'da Genleşerek Sarkan Elektrik Telleri Tehlike Saçıyor

Malatya’da 2. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir caddede genleşerek sarkan yüksek gerilim hattı enerji iletim telleri can güvenliği açısından tehlike saçıyor. Yeşilyurt ilçesi 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde hava sıcaklığı nedeniyle...

Malatya’da 2. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir caddede genleşerek sarkan yüksek gerilim hattı enerji iletim telleri can güvenliği açısından tehlike saçıyor.

Yeşilyurt ilçesi 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde hava sıcaklığı nedeniyle genleşerek uzayan yüksek gerilim hattı enerji iletim telleri insan hayatı için riskler oluşturuyor. Bölgedeki iş yerlerinde çalışan insanlar sorunu Türkiye Elektrik İletim AŞ’ye birçok kez iletmelerine karşın çözüm bulunmamasından yakınıyor. Tehlikeye karşı tedbir alan 2.Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü tellerin geçtiği şeridi trafiğe kapattı.

Bir fabrikada yönetici olarak çalışan Zeynel Memur, yüksek gerilim hattı tellerinden geçen enerjinin 4 metre uzaklığa kadar etkilediğini belirtti. Sarkan tellerin yoldan geçen araç sürücüleri ile yayalar açısından ölüm tehdidi taşıdığını söyleyen Memur, şöyle devam etti: "Yüksek gerilim hatları yüzünden çok mağduruz. Tellerde özellikle yazları çok ciddi sarkmalar oluyor. Buraya da hep yüksek araçlar geliyor. O araçlar bu yoldan geçince arada 2 metreden az bir mesafe kalıyor. En kısa zamanda bu soruna bir çözüm bulunmasa çok ciddi mağduriyetler yaşanabilir."

2. Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü geçtiğimiz aylarda ‘Yüksek Gerilim Hattı Islah Projesi’ hazırlayarak TEİAŞ’a sundu. Önümüzdeki ay ihaleye çıkacak proje ile caddeden geçen yüksek gerilim hattının 322 metre yüksekliğe kadar çıkarılması planlandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri