Malatya'da Eğitimciler Greve Gidiyor

Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim İş Sendikası üyesi eğitimciler, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ayrımcı müdür atama kararları, sosyal hakların tırpanlaması ve yanlı uygulamalarına tepki için gün boyu iş bırakma eylemi düzenleyecek....

Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim İş Sendikası üyesi eğitimciler, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ayrımcı müdür atama kararları, sosyal hakların tırpanlaması ve yanlı uygulamalarına tepki için gün boyu iş bırakma eylemi düzenleyecek.

Türk Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, sözde paralel yapı iddiasıyla bakanlığın okul müdürlerinden bakanlık üst düzey idarecilerine kadar birçok kişinin görevden alınarak tasfiye edildiğini belirtti. Birçok okulda hala müdürlerin görev başlamadığını dile getiren Şenol, eğitim kurumlarında düzensizliklerin ortaya çıktığını söyledi. Okullarda müdür yardımcılarının da sözlü sınav ile belirleneceğine dikkat çeken Şenol, "Çoğu müdür kendi istediği kişiyle çalışacak ve müdür yardımcılığı ve müdür başyardımcılığı kadrolarında da kayırmalar yaşanacak. İlk kez göreve atanacak müdürler ile ilgili de süreç başlıyor. Burada sözlü sınav belirleyici olacak. Yani yine adam kayırma, siyaset-sendika ilişkileri, kişiye özel muameleler ön planda olacak." dedi.

Müdür atamalarına ilişkin MEB yasasının iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvurduklarını anımsatan Şenol, "Anayasa Mahkemesi’nin bu talan, bu torpil, bu yandaşlığa bir an önce son verecek bir karar vermesi gereklidir. Şayet Anayasa Mahkemesi iptal etmezse, konuyu AİHM’ye kadar taşıyacağız." ifadelerini kullandı.

EĞİTİM ÇALIŞANLARININ İTİBARİ GİDEREK AZALMAKTADIR

Eğitimde ayrımcı uygulamaların yanında sosyal haklarla ilgili tırpanlamaların da sorun olarak ortaya çıktığını vurgulayan Şenol, "Bu yıl ilk kez malum sendikanın masada pazarlık yapmaması nedeniyle çalışanlar enflasyon farkı alamamıştır, memurların aile ve çocuk yardımları, ek ödemeleri artırılmamıştır. 2014 ve 2015 yılları çalışanlar için kaybedilmiş yıllar olarak tarihe geçecektir. HSYK seçimleri öncesinde hâkim ve savcılara 1155 TL zam yapılmıştır. Öğretmenleri, eğitim çalışanlarını, akademisyenleri, üniversite çalışanlarını, diğer memurları, asgari ücretlileri, emeklileri görmeyenlerin, oy devşirmek uğruna hâkim ve savcıları görmesi nasıl bir adalettir? Öğretmenler ve eğitim çalışanlarının sosyal statüsü ve itibari giderek azalmaktadır. Söz konusu eğitim çalışanlarına verilen yüzde 3+3 den başka bir zam görülmemektedir. Oysa sadece enflasyon farkı yüzde 4,7 olmuştur. Hükümet çaldığı bu oranı bile eğitim çalışanlarına çok görmüştür." diye konuştu.

Bakanlığın siyasi saiklerle yaptığı ayrımcı uygulamalarına tepki için yarın gün boyu grev eylemi gerçekleştiriceklerinin altını çizen Şenol, şunları söyledi: "Türk Eğitim-Sen olarak tüm illerimizde 24 Eylül tarihinde bir günlük iş bırakma eylemi yapacağız. 24 Eylül’de ziller çalmayacak, okullar boşalacaktır. Sendikacılığın asgari standartlarına sahip bütün sendikaların destek vereceği bu eyleme tüm eğitim çalışanları sahip çıkacaktır. Bilinmelidir ki; iş bırakma eylemi sendikal faaliyetler kapsamında demokratik bir haktır. Dolayısıyla ulusal ve uluslararası düzenlemeler, yargı kararları doğrultusunda; sendikanın aldığı karar uyarınca iş bırakma eylemine katılan sendika üyesi çalışanlara ceza verilemez. Dolayısıyla meslektaşlarımız korkmadan, çekinmeden, tehditlere boyun eğmeden bu eyleme katılmalıdır."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri