Malatya halkı yardım bekliyor!

Türkiye'nin 10 şehrinde büyük yıkıma yol açan deprem bölgesinde yaraların sarılması için çağrılar devam ediyor. Depremin yıkıma neden olduğu Malatya’da yolların kapalı olması nedeniyle yardım malzemeleri yeterince ulaşamadı

Türkiye’nin 10 şehrinde büyük bir yıkıma olan neden deprem bölgesinde ağır kış şartları ve yolların kapalı olması nedeniyle yardımlar yeterince ulaştırılamıyor. 

Deprem bölgesinde yaraların sarılması için çağrılar devam ediyor. Depremin yıkıma neden olduğu Malatya’da yolların kapalı olması nedeniyle yardım malzemeleri yeterince ulaşamadı.

GÜNLERDİR ELEKTRİK VE SU YOK

Malatyalı İşadamı Davut Uruç, Malatya halkının acilen kışlık termal elbise, yiyecek ve içecek yardımı beklediğini söyledi. Ağır kış şartları nedeniyle yolların kapalı olduğunu ve yardım malzemelerinin hala ulaştırılamadığını kaydeden Davut Uruç, “Malatya ve Elbistan’da durum çok kötü. -10 derecede insanlar yaşam mücadelesi veriyor. Durum tahmin edilenden daha kötü. Biz Malatyalı işadamları olarak seferber olduk ama yeterli olmuyor bunlar. Günlerdir insanlar ekmek ve su bile bulamıyor. Daha bugün ekmek üretimi başladı birkaç fırında. Elektrik ve su yok. İnsanlar karları eritip su olarak içiyor. Durum gerçekten çok kötü. Daha Malatya’nın bir çok köyüne yardım ulaşmadı. İnsanlar ısıtıcı ve kuru gıda göndermesinler. Malatya halkı kışlık termal elbiseler bekliyor. Konyalı dostlarımızdan Malatya halkına yardım eli uzatmasını talep ediyoruz. Kurtarma çalışmaları da yavaş ilerliyor. Yollarda yaşanan çökmeler ve kar nedeniyle yaşanan yolların kapanması yardımları geciktirdi. Lütfen Malatya halkının yardım çağrısına kulak verin” dedi.

MESUT TURAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri