Malatya, Film Festivalini Hazırlanıyor

Bu yıl 5’incisi düzenlenecek Malatya Uluslararası Film Festivali, 21 Kasım’da sinemaseverlere ‘merhaba’ diyecek. Festival kapsamında toplam 125 film, beyaz perdede sinema tutkunlarıyla buluşacak. Festivalde bilet fiyatlarının öğrenci için...

Bu yıl 5’incisi düzenlenecek Malatya Uluslararası Film Festivali, 21 Kasım’da sinemaseverlere ‘merhaba’ diyecek. Festival kapsamında toplam 125 film, beyaz perdede sinema tutkunlarıyla buluşacak. Festivalde bilet fiyatlarının öğrenci için 4, tam bileti ise 5 lira olarak satışa sunulacak.

    Festivalde en iyi film ödülünü alan esere ayrıca Kemal Sunal Halk Ödülü verilecek. Festival kapsamında emektar sanatçılar İzzet Günay ve Selda Alkor'a, Malatyalı yönetmen Ünal Küpeli ve Türkmen yönetmen Hocakulu Narlıev'e onur ödülleri takdim edilecek. Bu yıl ilk kez verilecek emek ödülü ise sinema yazarı Salih Çilingir'e, Türk film arşivi kurucusu Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü kurucusu Prof. Dr. Sami Çekercioğlu'na ve yapımcı ses mühendisi oyuncu Necip Sarıcı'ya takdim edilecek.

    21-27 Kasım tarihleri arasında düzenleneceği açıklanan festivalin bu yılki teması ise Türk Sineması olarak belirlendi. Bu tema 14 Kasım 1914’te gösterime giren “Ayastefanos’taki Rus Abidesinin Yıkılışı” adlı belgesel ile hayat bulan Türk Sineması’nın bugün 100 yaşında olması vesilesiyle seçildi.

    Malatya Valisi Süleyman Kamçı, bir otelde düzenlenen festivalin tanıtım toplantısında, festivalin Türk ve dünya sinemasında yeni ufuklar açmasını temenni etti. Etkinlikler kapsamında sinema dünyasının saygın simalarının Malatya'da sinemaseverlerle anlatan Kamçı, bunlarla birlikte yeni sinema yapımlarının film tutkunları ile buluşacağını, atölye çalışmaları, fotoğraf sergileri, minder sohbetleri, söyleşiler ve gezi programları gerçekleştirileceğini kaydetti.

    SURİYELİ MÜLTECİLER DE FİLM İZLEYECEK

    Festival çerçevesinde Suriyeli mültecilerin barındığı konteyner kentte de film gösterimi gerçekleştirilecek. Vali Kamçı, “Konteyner kentte misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimizi de unutmadık ve festival çerçevesinde gerek yetişkinlere gerekse çocuklara yönelik gösterimler yapmayı uygun gördük. Dolayısıyla bu sene seyirci sayımız da o nedenle daha yüksek olacak.” dedi.

    Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise “Geçtiğimiz 4 yıla baktığımızda, uluslararası katılım ve ilgi anlamında kendini ispatlamış bir film festivalidir. Bunu, Malatya’daki kültür birikiminin yansıması olarak da görebiliriz. Dolayısıyla, tüm Malatya’nın sahip çıkması, Malatya’nın tanıtımı ile sosyal ve kültürel anlamda da önemlidir. Film ve sinema sektörünün de mutlaka katkı alacağını ümit ediyorum." şeklinde konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri