Malatya 1. Osb İlave Alanı Altyapı İşi 30 Temmuz'da İhale Edilecek

Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi’ne kazandırılan ilave bin 180 hektarlık alanın 173 hektarlık ilk etabındaki altyapı çalışması işinin 30 Temmuz’da ihale edileceği bildirildi.

Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi’ne kazandırılan ilave bin 180 hektarlık alanın 173 hektarlık ilk etabındaki altyapı çalışması işinin 30 Temmuz’da ihale edileceği bildirildi.

Malatya Valiliği’nden yapılan açıklamada, 1997 yılında kurulan Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi’ne, yatırım talepleri nedeniyle bin 180 hektarlık ilave alan kazandırıldığı belirtildi. İlave alan içindeki 173 hektarlık 1. etabın hem altyapı uygulama projelerinin hem de keşif özetinin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca onaylanması üzerine ihale dosyası hazırlandığı anlatılan açıklamada, yapılacak çalışmalara ilgili 30 Temmuz’da bakanlıkta ihale düzenleneceği ifade edildi. Açıklamada, şöyle denildi:

“Malatya'nın sanayi kenti olmasında büyük bir rol üstlenen ve kurulduğu 1977 yılından bugüne kadar giderek artan üretim miktarı ve güçlü yatırımcısıyla 1. Organize Sanayi Bölgesi, Doğu Anadolu Bölgesi'nin cazibe merkezi haline gelmiştir. Başlangıçta 300 hektarlık bir alanda kurulan ve 157 sanayi parseli ile faaliyet gösteren bölgede, yatırımcıların yeni parsellere ihtiyaç duymaları nedeniyle bin 180 hektarlık alan 1. Organize Sanayi Bölgesi'ne kazandırılmıştır. 1. Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı'nın, Bakanlık kredi desteği ile 173 hektar 1. etap altyapı yapım işi ihalesi 30 Temmuz 2013 tarihinde bakanlık binasında gerçekleştirilecektir. İhale ile 1. etap alanına ait yol, içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu inşaatları tamamlanacaktır. 30 Kasım 2014 tarihine kadar tamamlanması gereken ihalenin 2013 birim fiyatları ile keşif bedeli 19 milyon 667 bin lira, geçici teminatı da 1 milyon 376 bin 690 lira olarak belirlenmiştir." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri