Malala’dan İki Ülke Başbakanına Tarihi Davet

En genç Nobel Barış Ödülü sahibi Pakistanlı Malala Yusufzai (17), bu günlerde aralarında soğuk rüzgârlar esen Hindistan ve Pakistan başbakanlarını ödül törenine davet etti.2012 yılında Pakistan’da eğitim faaliyetlerine destek verdiği...

En genç Nobel Barış Ödülü sahibi Pakistanlı Malala Yusufzai (17), bu günlerde aralarında soğuk rüzgârlar esen Hindistan ve Pakistan başbakanlarını ödül törenine davet etti.

2012 yılında Pakistan’da eğitim faaliyetlerine destek verdiği için Pakistan Talibanı tarafından başından vurulan Malala ile beraber, Hindistanlı Kailash Satyarthi (60) dün, Nobel Barış Ödülü'ne layık görüldü.

Ödülü almaya hak kazandığını okulunda öğrenen Malala, düzenlenen basın toplantısında konuştu. Malala, Pakistan ve Hindistan sınırında hafta boyunca devam eden çatışmalar sebebi ile iki ülke başbakanına çağrıda bulundu.

Malala: “Hindistan ve Pakistan sınırında yaşananlar bizi hayal kırıklığına uğrattı. Biz iki ülke arasında diyalog ve barışın sağlanmasını umuyoruz. Sayın Navaz Şerif’i ve Narendra Modi’yi barışa destek için ödül törenimize davet ediyorum.” dedi.

İki ülke sınırında yaşanan çatışmalarda 20’yi aşkın sivil hayatını kaybetti. Hafta içinde Hindistan Başbakanı Modi’nin “Zaman değişti.” uyarısına Pakistanlı mevkidaşı Şerif, “Barış isteğimiz yanlış anlaşılmamalıdır.” açıklaması ile karşılık vermişti. İki başbakanın, bu tehditkâr ifadelerden sonra Malala’nın davetine ne cevap vereceği merakla bekleniyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri