'Makul Şüphe' Mağduru Gezici, Suç Duyurusunda Bulundu

Adana’da ‘makul şüphe’ gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan gazeteci Aytekin Gezici, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu. Müvekkili Gezici ile birlikte Adana Adliyesi’ne gelerek Cumhuriyet Savcılığı’na...

Adana’da ‘makul şüphe’ gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan gazeteci Aytekin Gezici, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu. Müvekkili Gezici ile birlikte Adana Adliyesi’ne gelerek Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunan Avukat Yusuf Özer, makul şüphe gerekçesiyle yapılan bu gözaltının, bu yanlıştan dönülmesine vesile olabileceğini söyledi.

Adliye önünde bir açıklama yapan Avukat Özer, müvekkilinin gözaltısına neden olan konunun sanal alemde attığı ve paylaştığı tweet’lerle ilgili olduğunu belirterek "Bu, bundan dolayı zaten sanal alemde olan bir konu. Zaten çıktısı alınıyor. Sanal alemde suça konu olan bir olayın, bir eylemin evinde aramasını gerektirecek bir durum fiilen de hukuken de zaten mümkün olamaz. Yani evde siz taramalı tüfek mi arıyorsunuz, top mu arıyorsunuz, mermi mi arıyorsunuz da ev araması çıkartıyorsunuz?. Eğer suç olan twiterda, facebook’ta paylaştığı paylaşımlar ise zaten bunlar sanal alemde. Çağırırsınız ifadesini ona göre sanal alemden takip edersiniz." dedi.

    Sanal alemde olay olaylar için makul şüphe denilerek evde arama yapılmasının tamamen hukuka aykırı olduğunun altını çizen Avukat Özer, "Yani, şundan bir hukukçu olarak hicap duyuyorum, başbakanımızın da ısrarla söylediği güven hürriyeti alenen burada tahrip ediliyor. Güven hürriyeti nedir, her türlü korkudan emin olarak huzurlu bir şekilde bu memlekette yaşama hürriyetidir. Şimdi siz sosyal medyada paylaştığınız bir eleştiri, bir görüş nedeniyle eviniz bir sabah aranacaksa, evinizdeki eşyalarınıza el konulacaksa bu güven ortamından bahsedebilir misiniz? Tam da makul bir şüphenin tartışıldığı bu ortamda böylesine bir olayın vuku bulması, gerçekten bu yanlıştan dönülmesine belki bir vesile olabilir. Yani makul şüpheyle nasıl bir hukuk katli yaşanabileceği ancak bu örnekten sonuç olarak gösterilmiştir. Bunun daha sağlıklı değerlendirilmesini diliyorum." diye konuştu.

    Özer daha sonra adliyeye girerek Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri