MAKTEK Fuarı'na düşük katılım

65'in üzerinde şehirden 40 bin kişinin katılması beklenilen ve 250 milyon dolarlık iş hacminin sağlanacağı ön görülen MAKTEK Fuarı'na beklenilenin aksine katılım çok az oldu. Program organizatörleri, katılım dolayısı ile tam bir hayâl kırıklığı yaşadı

10-13 Nisan 2019 tarihleri arasında Konya'da ilk kez gerçekleştirilecek olan 'Takım Tezgahları, Metal, Sac İşleme Makinaları, Tutucular- Kesici Takımlar, Kalite Kontrol-Ölçüm sistemleri, CAD/CAM, PLM Yazılımları ve Üretim Teknolojileri Fuarı'nın açılışı yapıldı. 65'in üzerinde şehirden 40 binden fazla kişinin katılımının beklendiği, ekonomik krizin yaşandığı bugünlerde ekonomiye katkı sağlayacağı öngörülen ve 250 milyon dolarlık iş hacminin planlandığı fuarın açılışı ise sönük oldu. Gerek işadamları gerekse yerli ve yabancı yatırımcılar, fuara ilk günde beklenilen ilgiyi göstermedi. Fuar, organizatörlerine tam bir hayal kırıklığı yaşattı. Hollerin boşluğu ve yatırımcıların ilgisizliği de dikkatlerden kaçmadı. Protokol ise açılış öncesinde herhangi bir konuşma yapmadı. Kesilen kurdelenin ardından açılışa katılan protokol üyeleri ise standları gezerek, ürünler hakkında bilgiler aldı. Protokol mensuplarından bazıları da gazetecilerin talebi üzerine kısa açıklamalarda bulundu.

KATILIM ÇOK ZAYIF OLDU!

Fuarın açılış programına İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Varlık, Makina İmalatçıları (MİB) Genel Sekreteri M. Nail Türker, ve bazı oda ve STK temsilcisi ile az sayıda işadamı katıldı.

BU ŞEKİLDE ÜRETMEK ÇOK ZOR!

Fuarda stand açan işadamları ve yatırımcılar, beklenilenin aksine fuara katılımın ilk günden çok az olduğunu söyledi. Sanayici ve üreticilerin zorlu günlerden geçtiğine dikkat çeken stand sahipleri, döviz kullanımı ve leasinglere ilişkin yayınlanan tebliğin yanı sıra döviz kurlarındaki yaşanan dalgalanmaların da sektör ve temsilcilerini tedirgin ettiğini dile getirdi. Acilen bankaların, daha uygun faiz politikalarıyla sanayicinin yatırımının önünü açması gerektiğine vurgu yapan stand sahibi sanayiciler, “Leasing meselesi çözülmeden sanayideki sıkıntının çözüme kavuşturulması imkânsız” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri