Makamlar çocukların

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı, Rektör ve Emniyet Müdürü, 5 dakikalığına da olsa makamını çocuklara devretti

Vali Osman Aydın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde makamını 5 dakikalığına da olsa Necip Fazıl Kısakürek İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Yunus Öz’e (12) devretti. Her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde devlet makamları çocuklara geçici bir süreliğine temsili olarak devrediyor. Bir gelenek haline gelen bu durum bu yılda gerçekleştirildi. Konya Valisi Osman Aydın makamında İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin başkanlığındaki heyeti kabul etti. Vali Aydın,  temsili olarak makamını Necip Fazıl Kısakürek İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Yunus Öz’e teslim etti. Makama oturan Minik Vali Yunus Öz, Konya için yapacaklarını anlattı. Konya’yı bir Kültür ve Sanat şehri haline getireceğini ifade eden Yunus Öz, “En çok yapmak istediğim şey Türk yıldızlarının gösterisini çocuklara da açmak” dedi. Makama oturmaktan dolayı çok heyecanlı olduğunu belirten Öz, büyüyünce gökbilimci olup NASA’da çalışmak isteğini kaydetti. Vali Osman Aydın ise, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladığını vurguladı. “Dünya da tek çocuk bayramı ülkemizde kutlanmaktadır. Bu da bizim millet olarak çocuklara verdiğimiz önemi gösteriyor” diyen Aydın, “Çocuklarımızı çok iyi yetiştirmeliyiz. Çünkü onlar bizim geleceklerimiz. Onları iyi yetiştirmezsek geleceğimizde tehlike altına girer” diye konuştu. Temsili Vali Yunus Öz’ün projelerini de değerlendiren Aydın, projelerin yerinde olduğunu ve kentin sorunlarını yansıttığını aktardı.
BAŞKAN’A HIZLI TREN-TRAMVAY KIYASLAMASI
Selçuklu Rebii Karatekin İlköğretim Okulu öğrencilerinden Havva Nur Sena Akkaya, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir süreliğine Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu. Öğretmenleri ile birlikte Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i makamında ziyaret eden okulun 5. sınıf öğrencisi Havva Nur Sena Akkaya, başkanlık koltuğuna oturdu. Başkan Akyürek'e ''Gözünüz arkada kalmasın. Hizmetlerinizİ daha ileriye götüreceğim'' diyen Akkaya, şehrin diğer kentlere oranla birçok yönden üstünlüklerinin olduğunu, buna karşın bazı sıkıntılarının da bulunduğunu söyledı. Hızlı tren projesi ile Ankara-Konya arasının 1 saat 15 dakikaya ineceğini dile getiren Akkaya, ''Oysa, Selçuk Üniversitesi Alaaddin Keykubat Yerleşkesi ile Alaaddin Tepesi arasındaki 20 kilometrelik mesafe tramvay ile 1 saatte alınabiliyor. Biz bunun yerine metroyu getireceğiz. Yolculuk süresi de azalacak'' dedi. Daha sonra Akyürek, Akkaya'ya eğitimle ilgili herhangi bir sorunlarının olup olmadığını sordu. Kendi okullarındaki öğrencilerin toz, toprak, çamur içinde oynadığını belirten Akkaya, ''Bunlara çözüm bulunması istiyorum'' dedi. Bunun üzerine Akyürek, okul yöneticilerine, ''Bu normalde bizim işimiz değil. Siz Milli Eğitim Müdürlüğü ile sorunun giderilmesi için hiç görüşmediniz mi? Okul aile birliği bu konuda hiçbir şey yapmadı mı?'' dedi. Okul yöneticileri ise öğrencinin bazı konular hakkında bilgi sahibi olmadığını, bölgede bazı imar çalışmalarının olduğunu, bu konuyu daha sonra konuşmak istediklerini bildirdi. Ziyaretin sonunda Akkaya, Akyürek'e çiçek verdi. Akyürek de Akkaya ve öğretmenlerine çeşitli hediyeler verdi.
TEMSİLİ REKTÖR’DEN ÇOCUKLARA SÖZ
Selçuk Üniversitesi Rektörlük makamına 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Meram İlçesi Şehit Pilot Bayan Ayfer Gök İlköğretim Okulu 6’ncı sınıf öğrencisi Bahar Nur İpek oturdu. Konukları kapıda karşılayan Rektör Vekili Prof. Dr. Dinçer Bedük, okul öğrencilerinden Bahar Nur İpek, Büşra Bakır ile Mehmet Uğuz’u öperek bayramlarını kutladı. Temsili Rektör Bahar Nur İpek, emanete sahip çıkacaklarını söyledi. Prof. Dr. Bedük, öğrencilere çeşitli hediyeler vererek başarılar diledi.
‘TOPRAKLARIMIZA SAHİP ÇIKARAK EGEMENLİĞİMİZİ AÇLANDIRIYORUZ’
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınlayan Pankobirlik Genel Başkanı ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, Birinci Meclis’in asli ve kurucu unsuru olan Türk çiftçisi olarak, kazanılan ve kurulan Cumhuriyetin kıymetinin bilincinde olduğumuzu belirterek. “Türk Çiftçisi olarak bu bilinçle; üreterek ve hassasiyetle koruyarak topraklarımıza sahip çıkıyor, egemenliğimizi taçlandırıyoruz” dedi. Pankobirlik Genel Başkanı Konuk, istikbalin üretmekten ve vatan topraklarına sahip çıkmaktan geçtiğine inandıklarını ve tam anlamıyla egemenliğe sahip olmanın yolunun ekonomik anlamda da egemen olmaktan geçtiğini bildiklerini ifade etti.
Konuk, “Birinci Meclis İstiklalin Meclisi’dir. Birinci Meclis, Kurucu Meclis’tir. Ve o Meclis İstikbalin de Meclisi olmuştur” diyerek, açıklamasını şöyle sürdürdü: “23 Nisan 1920’de ziraat mektebinden getirilen sıralara sıkışıp o çatı altında toplananlar, milletin vekilleri değil doğrudan doğruya millet asliyetinin kendileridir. 23 Nisan’a adını ve anlamını veren ‘Hakimiyet bila kayd-ı şart milletindir’ sözü o asliyetin ifadesidir.”
23 Nisan nedeniyle Konya Milletvekili Orhan Erdem, KTO Başkanı Hüseyin Üzülmez, CHP İl Teşkilatı, Makina Mühendisleri Odası Konya Şubesi ve Bahçeşehir Koleji Kurucu Müdürü Nurettin Ok da birer kutlama mesajı yayınladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri