Maide Nur Meramın gururu oldu

Antalyanın Alanya ilçesinde yapılan Gençler Türkiye Tekvando Şampiyonası sona erdi
Antalya’nın Alanya ilçesinde yapılan Gençler Türkiye Tekvando Şampiyonası sona erdi. Atatürk Spor Salonu’nda geçtiğimiz hafta başında başlayan şampiyonada 70 ilden bin 870 sporcu, 20 sıklette madalya için mücadele etti. Bir hafta süren müsabakalar sonunda kürsüye çıkan isimler belli oldu. Konyalı sporcular yaklaşık bir hafta süren mücadelelerde 3 dere elde etmeyi başardı. Selçuklu Belediyespor Kulübü sporcuları Durdane Altunel 68 kg’de Türkiye şampiyonu olurken, Tunahan Sevgi ise 55 kg’de üçüncü oldu.
Meram Belediyesporlu Maide Nur Uysal ise 63 kg’de Türkiye ikincisi oldu. Geçen yıl yıldızlarda Avrupa şampiyonu olan Meram Belediyesporlu Maide Nur Uysal (68 kg), gençler kategorisinde Türkiye ikincisi olarak önemli bir başarıya daha imza attı. Final müsabakasının son raunduna 2–0 önde giren Maide, sakatlandığı için Türkiye şampiyonluğunu kıl payı kaybetti.  13–14 Şubat’ta yapılacak Milli Takım seçmelerine katılacak olan başarılı sporcumuz, seçmelerde ilk 2’ye girdiği takdirde ABD’de yapılacak uluslararası turnuvaya katılacak.
Gençler Türkiye Tekvando Şampiyonası’na katılan Meram Belediyesporlu Zeliha Ağrıs beşinci, Mustafa Güler de 6. oldu. Meram Belediyesporlu Maide Nur Uysal, Zeliha Ağrıs, Mustafa Güler, Samet Gümüşel, Fatma Nur Canan ve Melisa Nur Uysal; Milli Takım seçmeleri öncesinde Türkiye Tekvando Federasyonu tarafından Antalya’da düzenlenen Gençler Gelişim Kampı’na katıldılar. Kamp, 6 Şubat’ta sona erecek.
Tekvando Federasyonu Genel Koordinatörü Ramazan Elçin, yaptığı açıklamada, şampiyonada sıkletlerinde ilk 8’e giren sporcuların nisan ayında Mısır’da yapılacak Dünya Gençler Tekvando Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek Milli Takım kadrosuna seçilme şansı yakalayacağını söyledi. Alanya ve Kemer’de yapılacak seçme müsabakaları ve kamplarla Nisan ayında Mısır’da yapılacak Dünya Gençler Tekvando Şampiyonası’nın hazırlıklarına başlayacaklarını anlatan Elçin,  “Mart ayında Almanya ve Hollanda’da uluslararası turnuvalara katılacağız. Daha sonra seçilecek sporcular Genç Milli Takım kadrosunu oluşturacak” dedi. Elçin, Dünya Gençler Tekvando Şampiyonası’nda hedeflerinin takım olarak ilk 3’e girmek olduğunu da sözlerine ekledi.
SPOR SERVİSİ
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri