Mahsur Kalan Çoban Kendinden Değil, Hayvanlarından Endişe Duydu

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi Tar Deresi mevkiinde yoğun kar yağışı nedeniyle 3 gündür mahsur kalan çoban askeri helikopterle kurtarıldı. Çoban Mustafa Yeniçırak, mahsur kaldığı için korkmadığını, ancak yanında bulunan 250 küçükbaş...

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi Tar Deresi mevkiinde yoğun kar yağışı nedeniyle 3 gündür mahsur kalan çoban askeri helikopterle kurtarıldı. Çoban Mustafa Yeniçırak, mahsur kaldığı için korkmadığını, ancak yanında bulunan 250 küçükbaş hayvanın aç kalması üzüldüğünü söyledi.

İlçeye bağlı Tar Deresi mevkiinde, 250 küçükbaş hayvanı ile 3 gündür mahsur kalan 60 yaşındaki Mustafa Yeniçırak, Malatya 2'nci Ordu Komutanlığı Hava Arama Kurtarma Birliği'nden gelen helikopterle bulunduğu alandan kurtarıldı. Çamlıhemşin İlçe Sağlık Merkezi'nde müşahade altına alınan Yeniçırak, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, “3 gün mahsur kaldım ama korkmadım. Yanımdaki koyunları düşündüm. Bu sabah helikopterin geçtiğini gördüm. Benim için geldiklerini anladım. Helikopterden koyunlarımın yemesi için ot balyası attılar. Halatla ilk önce çocuklarımı yanıma indirdiler. Korkmadım ama yanımdaki malı düşündüm. Hayvanlarıma acıdım, aç kaldılar diye.” dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri